Напомнить пароль | Регистрация
четверг, 28 марта 2024
Лучшие детективы мира

Видео Канал "Новости"

Майдан - кто и почему не дает покоя активистам

18 июля 2014, 21:34
Дата эфира/события: пятница, 18 июля 21:34

На Майдане Независимости снова взрывы. На этот раз рвануло примерно в четыре утра у баррикады на улице Городецкого. Неизвестные пытались попасть взрывчаткой в ​​палатки, расположенные вблизи консерватории. Есть пострадавшие.

Два мощных взрыва с периодичностью несколько секунд напугали майдановцев на рассвете. Из-за этой баррикады на Городецкого неизвестные бросили два устройства. В асфальте дыры, а вокруг, говорят местные, были разбросаны железные осколки. Местные с журналистами неразговорчивы. Только говорят: так всех, кто сейчас живет на Майдане, хотят выгнать.

- Произошло нападаение на Майдан! Никто не спал, в этот момент происходило патрулирование Майдана.

Задержать неизвестных, которые бросили взрывчатку в палатки возле консерватории, майдановцы не смогли. Потому что сразу бросились на помощь 45-летнему мужчине, который оказался там, где рвануло. С повреждениями пострадавшего госпитализировали.

Николай, майдановец:

- Видно, що одна граната впала там, інша там, звичайно, що це не світлошумова, від того таких вибухів не буде!

Активисты, которые до сих пор стоят на Майдане, целый день изучают дыры в асфальте. Уже даже знают, что рвануло.

- Це велика граната, не менше РГД5, тобто протитанкова.

- А скалки  вже зібрали?

- Звичайно - комунальні служби, вони навіть вже оновили лайтборд.

В милиции говорят: рванули неизвестные пока предметы, а причастных к инциденту ищут.

Юлия Шевчук, помощник руководителя Подольского РУ милиции г. Киева:

- За фактом вибухів на Майдані Незалежності міліція розпочала кримінальне провадження за статтею 296, це хуліганство, наразі матеріали справи находяться в Печерському райвідділі міліції.

Виктория на Майдане частая гостья. Говорит: выстояла всю революцию. Теперь людей, которые до сих пор живут в палатках в центре столицы - не понимает. Говорит: этими взрывами кто-то намекает, что активистам уже надо расходиться.

Виктория, жительница г. Киева:

- Я не хочу сказать, что это решение вопроса, но с другой стороны, это выдержать невозможно, если хотите доказать, то идите туда. Где сейчас есть место, там, где можно проявить свою волю и патриотизм.

- Це провокація влади. Звісно, можно домовитися з людьми, звільнити дороги для проїзду, але це не треба робити такими методами. Я знаю тут багато добрих людей.

Николай, майдановец:

- Я вважаю, що це був терористичний акт, скажіть будь-ласка... що це таке? Та це тероризм, щодня провокації проти Майдану, щодня, щоночі.

Теперь майдановцы обеспокоены. Верят: им еще не раз придется иметь дело с такими выходками неизвестных.

Комментарии
Имя
Поле обязательное для заполнения
Текст
Поле обязательное для заполнения
Защита
Вы ввели неверный защитный код
Зараз ворогам України вигідно не продовження існування Майдану, а протистояння між владою та майданівцями, що може призвести до повномасштабного зовнішнього вторгнення.
Думаю, що від взаємних претензій та образ владі і майданівцям треба сісти за стіл переговорів.
Майданівці хотять люстрації, а чи розуміють вони, що в умовах воєнного часу люстровані посадові особи відразу відкрито перейдуть на бік ворога? Який же вихід, адже без люстрації холуї Януковича будуть продовжувати грабувати людей і країну? Думаю, що влада повинна пояснити майданівцям, що люстрація призупинена у зв"язку з війною на сході України. Крім того, треба відмінити обмеження терміну, протягом якого приймаються заяви про люстрацію, тобто вважати цей термін необмеженим. Крім того, треба надати можливість особам, яких чекає люстрація, відпрацювати свою провину на передових АТО.
Якщо влада наполягає на звільненні майданівцями центра Києва та приміщень у центрі Києва (доречі, захоплених ще у влади Януковича), то треба запропонувати майданівцям рівноцінний варіант, а не переселення в аварійну будівлю фортеці. Наприклад, бувші дитячі садки, яких особливо багато у Дніпровському районі столиці.
Що стосується наметів, то зараз біля них прибрано і чисто, виглядають вони цілком пристойно та не заважають вуличному руху. Можливо, у майбутньому ці намети та їх мешканці стануть додатковим стимулом для іноземних туристів з усього світу.
trfds 19.07.2014, 05:20 ответить

Телевидение для всей семьи

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.