Нагадати пароль | Реєстрація
Четвер, 28 березня 2024
Найкращі детективи світу

Новини каналу Прес-центр

Вибрати дату
RSS

Фонд Firtash Foundation і галерея Saatchi завершили підготовку виставки українських художників у Лондоні

8 жовтня 2014, 12:08
Фонд Firtash Foundation і галерея Saatchi завершили підготовку виставки українських художників у Лондоні

У лондонській галереї Saatchi завершуються останні приготування до відкриття художньої виставки "Передчуття: українське мистецтво сьогодні". Вперше у рамках одного культурного проекту за кордоном буде представлена ​​така велика кількість вітчизняних робіт. Відвідувачі виставки зможуть побачити більше 160 об'єктів - картин та інсталяцій - 38-ми українських художників й скульпторів. 

Виставка організована благодійним фондом Firtash Foundation і є одним із заходів, які проводяться фондом у рамках щорічних Днів України у Великій Британії. Офіційне відкриття виставки відбудеться сьогодні ввечері, але у нас вже є можливість побачити частину української експозиції. 

Найджел Херст, виконавчий директор Saatchi Gallery: "До офіційного відкриття виставки лише кілька годин. Ми пройшли великий шлях і сьогодні дуже раді надати платформу для демонстрації сучасного українського мистецтва нашим відвідувачам"

Марина Щербенко, со-куратор виставки: "Унікальність проекту не тільки у великій кількості представлених художників, а й у тому, що сьогодні в одному залі зібрані представники різних поколінь, різних шкіл і різних жанрів. При цьому всі вони об'єднані спільною метою - домогтися більшої інтеграції сучасного українського мистецтва у світовий контекст"

Степан Рябченко, художник: "Чудово, що в цих залах вдалося зібрати увесь цвіт сучасного українського мистецтва. Тому я хотів би подякувати фонд Firtash Foundation і особисто Ладі Фірташ за їхню роботу по популяризації українського мистецтва за кордоном. Цікаво як сприймуть наш живопис європейці. Думаю, їм буде дуже цікаво, оскільки сприйняття мистецтва у різних країнах досить істотно різниться".

Фотоматеріали

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.