Нагадати пароль | Реєстрація
Середа, 24 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Новини каналу Прес-центр

Вибрати дату
RSS

Дмитро Фірташ показав українське сучасне мистецтво в Лондоні

9 жовтня 2014, 11:25
Дмитро Фірташ показав українське сучасне мистецтво в Лондоні

8 жовтня 2014 року стартував щорічний фестиваль української культури "Дні України у Великобританії". Фестиваль "Дні України у Великобританії" проходить вже другий рік за підтримки благодійного фонду Firtash Foundation, заснованого Дмитром і Ладою Фірташ з метою продемонструвати унікальну культуру і спадщину України міжнародної аудиторії, а також сприяти формуванню позитивного іміджу України за кордоном. Цьогоріч фестиваль присвячений сучасному українському мистецтву, а основним майданчиком стала знаменита лондонська галерея Saatchi Gallery, де і відбулося офіційне відкриття виставки "Передчуття: Українське мистецтво сьогодні".

Фірташ привіз до Лондона українських художників

Виставка "Передчуття: українське мистецтво сьогодні" - це найбільша колекція робіт сучасних українських художників, яку колись було представлено публіці. Понад 160 різних технік, напрямів, жанрів і навіть способів подачі. Відвідувачі виставки зможуть побачити все різмаїття форм і ідей, яка породила українське арт-спільнота за останні два десятиліття. "Сучасне мистецтво України відбиває ті глибокі соціальні зміни, які мали місце за роки незалежності. Тому саме сьогодні нам представляється особливо важливим зосередити свої зусилля на підтримці і просуванні досягнень української культури", - підкреслила засновник фонду Firtash Foundation Лада Фірташ.



Директор Saatchi Gallery Найджел Херст і засновник фонду Firatsh Foundation Лада Фірташ

Лада Фірташ відкрила виставку "Передчуття: українське мистецтво сьогодні"

Виконавчий директор Saatchi Gallery Найджел Херст відзначив талант і майстерність українських митців: "Художники, представлені на цій виставці, знайшли свій унікальний засіб комунікації, при цьому демонструючи неймовірну енергію, проникливість і талант".

Девід Вінн Морган, Лада Фірташ, Найджел Херст

На виставці представлено роботи 38 художників, серед яких Жанна Кадирова, Павло Крестей, Микола Маценко, Віктор Сидоренко, Олег Тістол, Юрій Пікуль, Влада Ралко та багато інших. Курирує експозицію в цьому році команда арт-кураторів: Марина Щербенко, Ігор Абрамович, Андрій Сидоренко та Олександр Соловйов. Виставка триватиме до 03 листопада 2014 року.

ДОВІДКА

Фонд FIRTASH Foundation - це приватний благодійний фонд, заснований Дмитром і Ладою Фірташ.

Головне завдання Фонду - надання довгострокової системної підтримки освіти та культури в Україні, підвищення творчого та інтелектуального потенціалу української молоді. У 2014 році Фонд оголосив про партнерство з Saatchi Gallery, однією з найбільш відомих галерей сучасного мистецтва в центрі Лондона. Партнерство передбачає ряд подій та виставок в галереї, націлених на просування та поглиблення розуміння унікальної історії та культури України міжнародним співтовариством.

Дні України у Великобританії - це наймасштабніший фестиваль в Лондоні, присвячений культурі України, мета якого - показати багату історію і культуру України. Захід проводиться щорічно благодійним фондом Firtash Foundation.

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.