Нагадати пароль | Реєстрація
Субота, 20 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Новини каналу Прес-центр

Вибрати дату
RSS

Неймовірний досвід, повний несподіванок

31 жовтня 2014, 09:29
Неймовірний досвід, повний несподіванок

З 25 жовтня о 14.30 по суботах телеканал НТН запустив прем'єру екстрім-тревел шоу "Поїхали!" з ведучим Дмитром Казанцевим. Кожна серія - нова країна, дивовижне місто, захопливий спортивний екстрим. Окрім задоволення мандрівника, глядач також отримає захопливі екстрим-враження від змагань з мотофристайлу, авіаслалому, брейкдансу, ВМХ (трюки на велосипедах) тощо. Ведучий проекту Дмитро розповів нам про свій неймовірний досвід, повний несподіванок!

Дмитре, яке перше враження від зйомок, коли Ви тільки почали їздити по країнах і знімати міста та змагання?

Кожна країна мене по своєму заворожувала. Хоча графік зйомок був досить щільний, ми - спасибі проекту - подивилися найцікавіші куточки міст і покажемо їх глядачам! Але, як на мене, найбільш чарівне - це були зйомки екстремальних змагань. Першою країною зйомок була Німеччина - чемпіонат з мотокросу (трюки на мотоциклах). Вперше організатори побудували трек на воді. Це означає, що в разі помилки райдер впаде у воду - і мотоцикл можна відразу викидати. На щастя, ніхто не впав - адже там були 12 найкращих райдерів світу! Наймолодшому учаснику, між іншим, було 16 років! Він з Німеччини. Як його батьки дозволяють йому таке творити на мотоциклі між уроками, навіть не знаю... Я б не наважився...

А я от сам їжджу на мопеді на роботу. Після зйомок у Німеччині мені дуже захотілося пересісти на мотоцикл. Навіть одного разу спробував стрибнути! Я стояв перпендикулярно дорозі на височині, потім натиснув на газ і підлетів метри на півтора в повітря. Це було дуже небезпечно, по-іншому не скажеш - мені ж ще потрібно було встигнути подивитися по сторонах, щоб ні на кого не налетіти! Слава Богу, все обійшлося, а адреналіну я отримав просто кінську дозу! Уявляю собі відчуття професійних спортсменів...

У проекті Ви пробуєте зробити ті чи інші трюки. Що запам'яталося найбільше?

У Польщі, в Гдині, ми знімали змагання з авіаслалому. Це такі маленькі спортивні літаки по півтонни вагою, які роблять дуже круті штуки на високій швидкості в небі. Мені вдалося політати на одному такому літачку. Це були незабутні 15 хвилин! Літав я, звичайно, не один - за спиною сидів пілот, який насправді і керував літаком. Але я все відчував, так як у літаку спеціально було все так зроблено, що пасажир бачить і відчуває все, що робить пілот - рух педалей і т. п. Я навіть припустити не міг, що це буде настільки круто!

Страшно було?

Було, але знаєте, чому? Там настільки міцно тебе пристібають, що я боявся, що мені просто не вистачить дихання. А коли пілот покрутив літак на всі боки і зробив кілька петель, я тоді по-справжньому зрозумів, що таке перевантаження. Це такий стрес для організму! Під час польоту я по суті нічого ж не робив, але коли я вийшов з нього, то просто ліг і не міг встати.

Які враження від спілкування з учасниками? Вони, напевно, досить неординарні люди?

Авіаслалом, наприклад, це професійний вид спорту і дуже витратний. Напевно, учасники - це дуже багаті люди початково. Спонсори насправді тільки допомагають спортсмену взяти участь у заході, але спорудження самого літака, його обслуговування і все, що з ним пов'язано, - це вже за рахунок самого спортсмена. Причому купити такий готовий літак неможливо. Купують базовий літак, а потім - нескінченні технічні удосконалення. Хоча зовсім недавно ввели стандарти, щоб в учасників були однакові двигуни, пропелери і т. п. Це врівноважує шанси спортсменів, коли виграє саме майстерність, а не гроші, які дозволяють зробити супер-літак.

А ще я зрозумів, чому ці люди хворіють такими видами спорту. Я брав інтерв'ю в одного угорця - Петера Бешеней. Йому 58 років, але у нього такі очі, як у 18-річного хлопця! Він сивий, з бородою, щупленький, худенький, але ці перевантаження, цей адреналін допомагають людині по-справжньому жити!

А на змаганнях з флюгтагу (це коли учасники роблять химерні смішні літальні апарати) була команда "Нінзя-піца". Учасники - здорові мужики по 35-40 років. Вони вимазалися у щось моторошно зелене, переодяглися в костюми нінзя-черепашок і кожен зображав, як міг, персонажа відомого коміксу! Вони настільки відірвані, в хорошому сенсі цього слова! Я дуже шкодую, що в нас люди в 40 років не можуть дозволити собі бути дитиною. Адже це так круто! Один з пілотів флюгтага, який збирався полетіти дуже далеко на картонному літаку, сам важив 150 кг! Ви б бачили, як він гордо в нього сідав! Причому, найцікавіше, що він таки пролетів трохи, не відразу впав. А потрібно сказати, що полетіти ці апарати повинні тільки за допомогою фізичної сили членів команди - ніяких двигунів! Розгін-трамплін всього 28 метрів. Рекорд поставила колись американська команда - вони пролетіли 60 з чимось метрів!

Чи знімали Ви українських спортсменів?

Я думаю, у нас є дуже хороші шанси у велоспорті. У Дніпропетровську є дуже хороший спортсмен Вася Лук'яненко. Дуже круто катається. У нього є два божевільні відео, де він катається в Києві на висотці і на хвилеподібному даху, що нагадує рампи на змаганнях. А ще під Євпаторією є космічний центр з величезним радаром, який складається зі спеціальних чаш, які нагадують параболічні антени. Так він такі трюки на цих "чашах" витворяв! Так що я дуже сподіваюся, що колись поїду знімати Васю на міжнародних змаганнях. Дуже хочеться повболівати за наших!

Як самі ставитеся до екстриму?

Мені цікаво все і відразу. Я зараз на такому етапі, коли хочеться спробувати все, особливо після зйомок "Поїхали!" Зрозуміло, що всі екстрим-види спорту травматичні, але це варте того! Поки я тільки спробував стрибати з пішохідного мосту в Києві. Причому я стрибав три рази поспіль. Ми знімали сюжет, і щоб добре розкадруватися, мені довелося зловити велииииику дозу адреналіну! Ми коли приїхали на канал і здавали техніку, до мене підходить моя колега і каже: "Діма, ти неначе п'яний!"

Хочеться стрибнути ще раз?

Так, звичайно! Хоча, соромно зізнатися, коли ми приїхали до Польщі, була можливість стрибнути з банжі. Але там виявилося дуже страшно! Висота 90 м, ти піднімаєшся в спеціальній кабінці, яку піднімає кран. Кабінку цю хитає від найменшого вітру, внизу земля, а не вода. У кабінці ми з оператором піднялися, але стрибнути я так і не наважився. Хоча оператор потім зізнався, що він хотів мене штовхнути. Я йому безмежно вдячний, що в підсумку він стримався)). До речі, місцеві працівники мені розповіли, що у них там багато хто боїться стрибати, навіть досвідчені парашутисти. Кажуть, "земля близько".

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.