Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 19 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Новини каналу Прес-центр

Вибрати дату
RSS

Три новорічні ялинки Олександра Преподобного

25 грудня 2014, 10:35
Три новорічні ялинки Олександра Преподобного

Олександр Преподобний, ведучий програми журналістських розслідувань "Агенти впливу" на телеканалі НТН.

Саша, що для тебе Новий рік?

Для мене Новий рік - це час переходу на новий календарний рік. Чомусь у нас на це свято головне - накрити стіл побільше і випити гарненько... Якось я побачив програму на одному телеканалі, де темою було "як правильно пити на Новий рік" - мене це знищило... Тоді я зрозумів, що не хочу більше святкувати так, як я раніше це робив. Адже там не говорили про те, як святкувати, а про те, як саме пити. Я зрозумів, що такий чудовий шаблон я б із задоволенням прибрав зі свого життя. Тому в це свято для мене найголовніше, щоб близькі були поруч, застільна тема неважлива зовсім. Люблю виїхати в теплі краї, хоча можна і в холодні, наприклад, в Австрії в новорічні свята чудесно :)

Є якісь новорічні традиції в твоїй родині?

Найголовніша традиція - це принести в дім ялинку за 20 хвилин до нового року і швиденько-швиденько її прикрасити. Причому "збігати за ялинкою" - це завжди був мій обов'язок. Дуже люблю старі іграшки. У моєї мами їх збереглося дуже багато. Верхівка - зірочка обов'язково (теж, до речі, я завжди вішаю, зріст сприяє). У моїх батьків є іграшка - величезне гроно винограду. Важезне - навіть не уявляю, як воно висить і не розбивається! Йому років 30, а може і більше.

Найнезабутніший подарунок?

Найкрутіший подарунок на Новий Рік - це була класна червона сумка Willson, про яку я довго мріяв. Мені було тоді 11 років і я ніяк не очікував, що мама мені її купить! А взагалі з віком більше любиш дарувати, ніж отримувати. На минулий Новий рік я подарував мамі iPhone, наприклад. Мені було дуже приємно і їй, сподіваюся, теж. З друзями ми почали обмінюватися подарунками зовсім недавно. Якось друг подарував мені термобілизну, яка була необхідна. А я йому подарував плеєр. Так і пішло.

Новий рік, який найбільше запам'ятався?

Як я вже говорив, у нас у сім'ї завжди була традиція купувати новорічну ялинку за годину-дві до свята. І завжди всі знали, що прийшовши додому 31-го ввечері, треба буде йти за ялинкою. І тут, за день до Нового року, я вирішив усіх здивувати і купити ялинку раніше. Вже в обід я приволік її додому. Встановив і почав прикрашати. Мама прийшла ввечері. Відкривши двері, я побачив, як за її спиною шарудить ще одна ялина. Не складно здогадатися, що і батько, через годину, притягнув чергове хвойне дерево додому. Але викидати їх ніхто не став. Одну віддали сусідам. Другу прикрасили і поставили в моїй кімнаті.

Бажання загадуєш під бій курантів? Що загадаєш на наступний рік?

Бажання загадую завжди, хоча і не завжди збуваються. Я дуже хочу потрапити до Норвегії. По-перше, це єдина країна після Британії, яка не входить до Євросоюзу, але розташована в Європі. Вона зберегла свою самобутність. Я дуже люблю такі країни. Там неймовірна природа і забезпечені, вільні люди. А ще 60% норвежців вважають себе щасливими людьми. Мені дуже хотілося б побувати там і відчути на собі цю щасливу атмосферу. А ще, обов'язково - північне сяйво!

Які кулінарні традиції в сім'ї ведучого програми журналістських розслідувань?

Я готую, але виключно для того, щоб вижити і харчуватися по-здоровому. Люблю їсти більше, ніж готувати. У мене є дві основні страви. "Афганка": беремо все, що є в холодильнику, і змішуємо з тим, що є на полиці (каші, макарони і т. п.). Салат "Егоїст" - для людини, яка готує тільки собі, у якої мало часу і при цьому вона не хоче їсти, що попало. Змішуємо листя айсберга, маслини, сир пармезан, перець, оливкову олію, рукколу, базилік, можна рибу. До олів'є, до речі, абсолютно байдужий. Переїв у дитинстві.

Що б ти побажав нашим глядачам у новому році?

Найголовніше побажання - не чекайте Нового року, щоб зустрітися з близькими! Живіть тут і зараз. Зустрічайте кожен день і любіть життя кожен день. Але цього року я хочу побажати всім нам сил та миру. Україна і українці цього заслуговують.

Фотоматеріали

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.