Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 29 березня 2024
Найкращі детективи світу

Новини каналу Нещасні випадки

Вибрати дату
RSS

У Львові під час дитячого шоу Потапа провалилася сцена

30 червня 2015, 23:49

Два десятки людей, переважно діти, провалилися під сцену у Львові. Все сталося після виступу учасників дитячого шоу відомого співака й продюсера Потапа. Маленькі шанувальники вибігли на сцену за автографами, а за мить опинилися у двометровій ямі. Чому дітей не вберегли і хто винен в інциденті?

Ці кадри зняті телефоном глядачами у Львові. В Національному драмтеатрі імені Заньковецької концерт "Потап. Діти." Після закінчення маленькі прихильники артиста разом зі своїми батьками побігли до кумирів по автографи. Раптом просто під їхніми ногами починається провалюватися сцена.

Катерина Мороз, постраждала дівчинка:

- Коли ми почали падати, то я нічого не зрозуміла, а коли люди почали кричати, я побачила, що ми впали під сцену, і мені стало так трошки страшно. 

Оркестрову яму на час концерту накрили, аби збільшити сцену. Туди впали 8 дітей - кажуть представники театру. Але батьки запевняють - постраждалих вдвічі більше. Глибина ями - 2 метри. Лише дивом ніхто не дістав тяжких травм.

Софія Мороз, постраждала: 

- Я просто не розумію, як в театрі такого значення, національного, можуть відбуватися такі речі. Хто за це понесе хоча б мінімальну відповідальність.

Організатори концерту переконують - вони не винні.

Євген Кравчук, представник компанії-організатора концерту:

- Охорона театру повністю відповідає за сцену і недопуск людей. Згідно договору ми не маємо права винайняти навіть додатково охорону. Ми можемо винайняти тільки на вхід.

Представники Потапа так само твердять - відповідати за інцидент має театр.

Ірина Горова, продюсер туру:

- Всередині будівлі за безпеку відповідає театр. Вони повинні були попередити глядачів не виходити на сцену, знаючи, чи здатна оркестрова яма витримати потік людей. Охорона театру не змогла впоратися зі своїми службовими обов'язками.

Натомість у театрі звинувачують компанію-організатора в порушенні договору. Мовляв, у ньому було чітко написано - глядачам на сцену не можна.

Тарас Лисак, директор-розпорядник Національного академічного драматичного театру ім. Заньковецької:

- Вона не розрахована на те, щоб витримувати такі навантаження. Є певні правила техніки безпеки. Ну у цьому випадку вони не були забезпечені організаторами.

Скаржитися на театр постраждалі глядачі не стали. А ось організатори концерту мають намір юридично з'ясувати - хто винен в інциденті. Тим часом актори демонструють - на відремонтованій сцені вже безпечно.  

- Я тут вже півгодини скакав.

Тетяна Стець, Павло Прядко, Сергій Кацан
Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
багато шуму з цією історією,але ж не сцена провалилась а лише накритття над оркестровою ямою що не має витримувати таке навантаження-це накриття використовується тільки тоді коли оркестр не працює і є тимчасовим
Марко 01.07.2015, 07:11 ответить

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.