Нагадати пароль | Реєстрація
Четвер, 28 березня 2024
Найкращі детективи світу

Новини каналу Катастрофи

Вибрати дату
RSS

На Донеччині обвалився житловий будинок

15 квітня 2013, 22:08

Два десятки людей втратили дах над головою після руйнування триповерхового будинку в Костянтинівці, що на Донеччині. Обвалилося вранці, коли більшість мешканців ще спала. На щастя, усі люди живі. Врятуватися їм допомогли сусіди й добрий слух.

Уранці мешканців будинку розбудило тріщання стін.

Марія, постраждала:

- У меня обои на 3-м этаже стали трещать и отходить от стены. Я окно открыла в кухню, глянула - там кирпичи летят уже. Ни крыши нет, ничего. Соседку дернула, она выскочила тоже, в ночной, и я в ночной. От и все!

Впали міжповерхові перекриття та частина зовнішньої стіни. Уламки зачепили двох людей.

Олексій Мігрин, заступник керівника ГУ Державної служби з надзвичайних ситуацій у Донецькій області:

- По прибытию подразделений из завалов было извлечено 2 человека и передано сотрудникам скорой помощи. Пострадавшие 24 года рождения и 45 года. Мужчина и женщина.

Жінка відбулася переляком, а ось чоловіка з підозрою на перелам ноги ушпиталили. Нині їх та ще 19-ох постраждалих перевели до гуртожитку. Будинок, в якому стався обвал, звели ще у 35 році минулого століття. За документами він аварійний. Мешканцям неодноразово пропонували виселитися, але люди не хотіли. Кажуть - боялися втратити дах над головою. Тепер влада обіцяє дати кошти на купівлю квартир.

Тамара Ростилова, постраждала:

- Были первые признаки, первые ласточки, перекрытие второго этажа рухнуло в том районе. Нам местные власти сразу предложили переселиться в общежитие, но потом обещали выдать нам всем равноценные квартиры. Будем надеяться, что мы получим квартиры.

Віктор Василенко, заступник Костянтинівського міського голови:

- Нами были направлены письма на обладминистрацию, на облсовет с просьбой выделить денег для приобретения жилья на вторичном рынке. Все эти жильцы, все эти квартиры учтены, все прошли экспертизу оценочную, имеем стоимость этих квартир.

Тож тепер люди витягають речі з-під руїн. І вірять - дах над головою в них буде.

Сергій Вендін, Олександр Осадчий
Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.