Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 19 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Новини каналу Службові злочини

Вибрати дату
RSS

Корупційну "чорну бухгалтерію" намагалися спалити в Сумах

11 березня 2014, 22:08

Третину бюджетних асигнувань на капітальні будівницва повертали відкатами. Це підтвердила знайдена під Сумами чорна бухгалтерія - стоси фінансових документів, що фіксують корупційні схеми по всій Україні.

На дачі в Красносільському кооперативі під Сумами палять купи документів. Така інформація надійшла до активістів самоборони від дачника.

Сергій Лихман, активіст самооборони Сумщини:

- Больше всего нас интересовала та информация, что эти документы, с Межигорья, и связанные с нашим бывшим губернатором Чмырем. Естественно, это вызвало большой интерес у нас.

Те, що активісти побачили - справді вражало. Гори коробок з фінансовими паперами, де перераховані всі великі міста країни, теки з назвами "готівка" та "відкати", починаючи з 2008 року, касові книги без печаток, де рахунків на мільйони.

Сергій Лихман, активіст самооборони Сумщини:

- Конечно, когда мы видим, видим, извините, разные города, в том числе и Россию, естестенно, мысль такая, что это могут быть конверты, может быть контрабанда.

Нині документи вилучили. Те, що стосується Сумщини - вивчають місцеві податківці. Решту - передали до генеральної прокуратури та комісії з боротьби з корупцією. 

Олександр Семченко, керівник головного управління Міндоходів у Сумській області:

- Йдеться не тільки про розкрадання бюджетних коштів, але й про прямий преступний промисел, який здійснювали певні люди, певні посадові особи.

Тільки за минулі роки на Сумщині було кілька капітальних будівництв і реконструкцій: театру юного глядача, футбольного центру Барса, медичних і пологових закладів у 5-ти районах, театру імені Щепкіна, а ще ремонти доріг і парків. Кожен такий об'єкт фінансували з бюджету сумою від 12 до 20 мільйонів гривень.

Олександр Семченко, керівник головного управління Міндоходів у Сумській області:

- В середньому, приблизно третина уходило на конвертаційні центри. Іноді було більше, іноді доходило до 100 %. Зокрема по театру Щепкіна, там 50 % пішло на конвертаційний центр.

Стосовно корупційних схем податківці ще влітку розпочали кілька кримінальних проваджень. Знайдена "чорна бухгалтерія" містить  додаткові докази. Позаяк у розслідуваннях фігурують лише директори та головні бухгалтери підприємств-підрядників, і гроші - 90 мільйонів гривень, недопалені документи значно розширять коло звинувачуваних і обсяги вкрадених коштів. Активісти сподіваються, що ці папери допоможуть розкрити не одну корупційну схему в інших областях.

Юлія Зайцева, Олександр Федчун
Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
Комментарий удален
а чему удивляться - ющ крал, юля крала да остальные такие же воры
Сумы 11.03.2014, 23:56 ответить
Комментарий удален
Комментарий удален
Комментарий удален
поведение Самая хлебная должность-прокурор.Вот почитай введи в поисковик (Тяжёлая фуражка ...прокурора) и всё станет ясно!!
opopop 12.03.2014, 00:05 ответить
это ДЖЕК-ПОТ - ПАРНИ НАШЛИ ВСЕ ПРО РЕГИОНАЛЬНЫЙ ОБЩАК.. КРУТО
я-за!
putin-kaput 12.03.2014, 00:10 ответить
МОЛОДЦі
Сергій 11.03.2014, 22:37 ответить
"прямий преступний промисел", "третина уходило".
Обращайтесь. Подскажу как писать. Ну и по сути.
Местный 11.03.2014, 22:34 ответить

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.