Нагадати пароль | Реєстрація
Субота, 20 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Новини каналу Суди

Вибрати дату
RSS

Три роки тривав суд у Харкові

24 жовтня 2014, 22:41

До шести років позбавлення волі засудили водія, котрий покалічив пішохода в Харкові. Після удару кермувальник, що на той час працював у податковій, покинув жертву просто на дорозі. Там постраждалого і знайшли випадкові перехожі. Хлопець вижив, але залишився калікою.

- Рука и нога у меня парализованы. С памятью проблемы большие. Потому что... в самом начале я вообще не помнил маму и папу. Бабушкой-дедушкой называл.

Водій і постраждалий - однолітки, нині їм по 25. За три роки, що минули після аварії, Олександр Коновалов наново вивчив кольори, абетку, зараз засвоює таблицю множення.

Олег Коновалов, батько постраждалого:

- Самое плохое, что нет памяти у него. Он логически рассуждает, он может с человеком разговаривать на любую тему. Но пройдет 3 часа - он не будет помнить, что было с ним 3 часа назад.

За цей час інший учасник аварії, водій Владислав Шустов, отримав вищу юридичну освіту. До того він працював помічником слідчого в податковій міліції. Пересів за кермо дорогого позашляховика.

Людмила Шандула, старший прокурор прокуратури Московського району м. Харкова:

- Відомо, що останній поміняв свій автомобіль. Також суд врахував, що навіть після вчинення ДТП ним були вчинені декілька адміністративних правпопорушень. Також був учасником ще одного ДТП.

Усі три роки, доки тривали слідство й суд, Владислав Шустов відмовлявся давати свідчення і заперечував свою вину. Мало того: він заявляє, що того дня кермував Субару не він, а його батько.

Олексій Стовба, адвокат підсудного:

- Все свидетели указывают, что Шустов был за рулем, когда машина уезжала с места происшествия. Но этого не отрицает и сам Шустов. Говорит: да, действительно, так и было. Мы с отцом поменялись после столкновения, потому что он был в шоке.

Довести, що кермував саме син, а батько перебував в іншому місці - було не просто, зізнається слідчий прокуратури. Допомогли мобільні телефони.

Євген Кривоносов, старший слідчий прокуратури Харківської області:

- С целью уточнения маршрутов привлекались специалисты операторов мобильной связи, с соответсвующей техникой. Они выделяли специальные автомобили, при помощи которых проводилась пеленгация местности. Грубо говоря, совершаются тестовые звонки, и идет привязка к конкретной территории.

Окрім того, батько, котрий намагався взяти на себе вину сина, не міг відповісти на запитання про обставини аварії.

Олег Коновалов, батько постраждалого:

- Он не мог ответить четко, как Саша лежал - на спине или на животе, головой или ногами к дороге. И он даже не мог поначалу указать пешеходный переход, на котором был сбит Саша.

Ту аварію бачили багато свідків. Усі вони розповідали: після наїзду водій Субару разом з трьома приятелями, що їхали в авто, завантажив непритомного постраждалого в машину й подався геть. Нібито в лікарню, та покинули збитого за 50 метрів від медзакладу просто на дорозі.

Олег Коновалов, батько постраждалого:

- Место, на котором лежал Саша, являлось проезжей частью дороги, по которой двигались автомобили.

Тож слідство звинувачувало водія не лише в наїзді на пішохода, а й в тому, що покинув постраждалого в небезпеці. Зрештою - після трьох років слідства суд ухвалив рішення.

Людмила Шандула, старший прокурор прокуратури Московського району м. Харкова:

- Призначено покарання у вигляді шести років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортним засобом протягом 3 років. І, звісно, вироком суд задовольнив цівільні позови потерпілого на загальну суму трошки більше 700 тисяч гривень.

З таким рішенням суддів захист Владислава Шустова не згоден. Вони готують апеляцію.

Ганна Силаєва, В'ячеслав Душка
Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.