Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 29 березня 2024
Найкращі детективи світу

Новини каналу Суди

Вибрати дату
RSS

На Рівненщині винесли вирок катові, котрий заморив голодом власну бабусю

22 травня 2015, 23:17

Онука, який перетворив свою бабусю на мумію, засудили на Рівненщині. 30-річний чоловік зв'язав пенсіонерку й закрив її в комірчині. Старенька померла від голоду, адже шукати її односельці почали лише через місяць. Її ката правоохоронці виявили швидко, втім, своєї вини він не визнає.

Жахлива смерть 78-річної мешканки села Любиковичів уразила всіх. Жінка мешкала самотньо. Тож після останнього візиту 30-річного онука ніхто не надто звернув уваги на відсутність сусідки.

Адам, мешканець с. Любиковичів:

- Там дві старі баби - вона ходила туди на посиділки. Потім не стало, а чого не стало, де не стало - не знаю.

Місцеві забили на сполох лише за місяць після зникнення старенької. До будинку пенсіонерки навідалася соціальна працівниця. Але замість господині побачила там онука. Чоловік і розповів, що бабця гостює в родичів в іншому населеному пункті. Та сільський голова таки вирішив навідатися до будинку зниклої жінки ще раз.

Григорій Мацкевич, Любиковицький сільський голова:

- Я приїхав сюди на місце. Подивився, що дійсно житловий будинок закритий на замок, качки кричать, курчата ходять, собака була на привязі і вже здохла.

Місцевий урядник обнишпорив кожен закуток подвір'я та хати, але до замкненої комірчини не заглянув. Обстежили комору вже правоохоронці. Обставини жахливої смерті пенсіонерки з'ясували відразу.

Ольга Олійник, співробітниця УМВС України в Рівненській області:

- 30-річний Іван, прийшовши до її місця проживання, почав вимагати в неї пенсію. Однак бабуся йому відмовила. Після чого він силоміць заволодів близько півтори тисячі гривень, зв'язав їй руки та ноги та кинув до підвалу. Там бабуся і померла. Тоді, коли він таке зробив з бабусею, він перебував у стані сильного алкогольного сп'яніння.

Судово-медичний експерт за підсумками розтину визначив - смерть жінки настала від загального виснаження організму та зневоднення. Її кат на суді запевняв, що зізнатись у злочині його змусила міліція, й до останнього не брав на себе вини. Втім, слідство з'ясувало - вбивця не раз повертався до будинку й забрав із оселі бабусі приблизно 17 тисяч гривень. Гроші витратив на харчі, алкоголь і поїздки на таксі. Суд обрав чоловікові максимальну кару, передбачену санкцією статті, 15 років позбавлення волі.

Світлана Прокопчук, Денис Коломис
Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.