Нагадати пароль | Реєстрація
Четвер, 28 березня 2024
Найкращі детективи світу

Новини каналу Інше

Вибрати дату
RSS

На Вінничині лісник вночі відстрілювався від нападників

11 квітня 2014, 22:44

Лісник, до якого вночі вдерлися невідомі, підстрелив одного з непроханих гостей із рушниці. Інцидент стався на Вінничині. Постраждалий із пораненою головою в тяжкому стані в лікарні. А господаря можуть позбавити волі на два роки, якщо правоохоронці доведуть, що він перевищив межу потрібної оборони.

У будинку, розташованому посеред хащів, лісничий Микола мешкає з дружиною та двома доньками. Зі слів хазяїна, тієї ночі він прокинувся від гуркоту. Невідомі били вікна та трощили речі, що були надворі. Тож він витяг із сейфу нарізний карабін "Мерлін" та вистрілив з вікна у темряву.

Микола, лісничий:

- Розбудив сильний хлопок, і в цей момент проснулась дружина і питає: що це таке? А я говорю: постріл! Потім, по часу я не знаю, десь так на слуху, буквально менше хвилини, постріл і сипеться скло звідти, і роблю два постріли назустріч цьому пострілу. От я вистрелив ці два рази, і знову була всьо, тішина.

З оселі господар викликав міліцію. На подвір'ї оперативники знайшли пораненого чоловіка. Куля влучила йому в чоло.

Валерій Надольський, заступник керівника Вінницької міської клінічної лікарні №2:

- Куля не доставалася, тому що треба було б іти через всю речовину мозку, розрушаючи її. Зараз він в стані важкому, але стабільному стані, тому що все ж таки оперативне втручання забезпечило йому на даний момент можливість існування і зняло загрозу життя.

Непрохані гості до Стрижавського лісництва завітали з Вінниці. Зі слів правоохоронців, напередодні нападу в ресторані в обласному центрі друзі святкували день народження одного з приятелів. Навіщо поїхали за десятки кілометрів та скільки було молодиків, невідомо. Адже після стрілянини вони покинули закривавленого товариша й утекли. Міліція намагається з'ясувати картину злочину і те, чи правочинно лісничий застосував зброю.

Олег Школьний, керівник УМВС України у Вінницькій області:

- Ми порушили кримінальне провадження - це перевищення мір необхідної оборони, для того, щоб можна було б провести всі необхідні експертизи, провести відтворення цих всіх подій, зробити всі необхідні експертизи.

Стрілець хоч і визнає свою вину, але переконує - він захищав родину від нападників. Адже в будинку були дружина і двоє дітей. Як покарати лісничого - з'ясує суд.

Юлія Шипунова, Олександр Миронов
Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
Уважаемые журналисты НТН. Докажите всем что вы журналисты и опубликуйте информацию о данной трагедии.
Человека нет в живых, здесь вы его выставили преступником. А лесника героем. Героем который сейчас находится в розыске так как убил человека без каких либо на то причин.
Пожалуй леснику надо дать 10 или 15 лет тюрьмы за умышленное убийство, так как человек скончался 18.04.2014 г. С нарезного ствола в "полной темноте" прямое попадание в голову.
Забор лесника находится над трассой в 100 метрах от указателя "Винница".
Канал НТН исказил информацию о том, как происходили события.
И Мы, люди нашего друга, будем добиваться справедливости
Нефиг лезть в чужой дом. Лесник молодец.
Ва 13.05.2014, 13:04 ответить
В дом никто не лез, если Вы внимательно читали выше изложенное, раненого нашли на территории приусадебного участка, а именно за домом, доказательств о количестве "нападавших" НЕТ!!!!!!!!
Спорный вопрос кто еще от кого защищался, учитывая, что лесник родной брат Абвера!!!!
макс 15.05.2014, 10:14 ответить
если бы я оказался в даной ситуации, я бы даже с рогатки убивал бы!!! либо всем чем под рукой окажется!!!
и думаю что каждый здравомыслящий человек защищал бы свою семью как только может!!!
/Николай, лесничий:
- Розбудив сильний хлопок, і в цей момент проснулась дружина і питає: що це таке? А я говорю: постріл!/

.......Ночью просыпаюсь от сильного хлопка, Пытаюсь проснутся и понять,что происходит. Понимаю это выстрел, так как знаком с оружием и в сейфе имею свой карабинчик.......

/Потім, по часу я не знаю, десь так на слуху, буквально менше хвилини, постріл і сипеться скло звідти, і роблю два постріли назустріч цьому пострілу./

.....Меньше, чем через минуту слышу второй выстрел посыпалось стекло, а я уже поднялся, схватил свой карабинчик и палю в окно куда не будь......

/От я вистрелив ці два рази, і знову була всьо, тішина./

.......Что это было? Ничего я не пойму? Может это ОГРАБЛЕНИЕ? И грабители сделали предупредительный выстрел что бы я быстренько проснулся и схватил свой карабинчик? Дали мне шанс перебить их?
Вызываю милицию спросить у них что это было? Приехавшие опера находят раненного грабителя, о ура! я спас свою семью!, а от кого? Грабитель как-то сильно нарядился, " наверное готовился грабить меня" - думаю я. А где оружие из которого стрелял, что бы меня разбудить? Наверное когда я его ранил он быстренько сбегал в лес и спрятал его там, что бы ввести следствие в заблуждение, потом вернулся назад и стал дожидаться оперов. Ой, а может он был не один, о да, грабителей было много, где они? Они бросили своего грабителя-друга и убежали, чего они, не пойму почему не воспользовались моментом и не забрали, когда я со своим карабинчиком вызывал милицию. Ни чего я не пойму, что произошло, но у меня есть оправдание я защищал свою семью и мне на все плевать.
ВСТАВАЙ УКРАИНА !!!!
gannibal viktor 13.04.2014, 11:33 ответить
Комментарий удален
КРИМІНАЛЬНИЙ КОДЕКС УКРАЇНИ
Р о з д і л VIII

ОБСТАВИНИ, ЩО ВИКЛЮЧАЮТЬ ЗЛОЧИННІСТЬ ДІЯННЯ

Стаття 36. Необхідна оборона

1. Необхідною обороною визнаються дії, вчинені з метою
захисту охоронюваних законом прав та інтересів особи, яка
захищається, або іншої особи, а також суспільних інтересів та
інтересів держави від суспільно небезпечного посягання шляхом
заподіяння тому, хто посягає, шкоди, необхідної і достатньої в
даній обстановці для негайного відвернення чи припинення
посягання, якщо при цьому не було допущено перевищення меж
необхідної оборони.

2. Кожна особа має право на необхідну оборону незалежно від
можливості уникнути суспільно небезпечного посягання або
звернутися за допомогою до інших осіб чи органів влади.

3. Перевищенням меж необхідної оборони визнається умисне
заподіяння тому, хто посягає, тяжкої шкоди, яка явно не відповідає
небезпечності посягання або обстановці захисту. Перевищення меж
необхідної оборони тягне кримінальну відповідальність лише у
випадках, спеціально передбачених у статтях 118 та 124 цього
Кодексу.

4. Особа не підлягає кримінальній відповідальності, якщо
через сильне душевне хвилювання, викликане суспільно небезпечним
посяганням, вона не могла оцінити відповідність заподіяної нею
шкоди небезпечності посягання чи обстановці захисту.

5. Не є перевищенням меж необхідної оборони і не має
наслідком кримінальну відповідальність застосування зброї або
будь-яких інших засобів чи предметів для захисту від нападу
озброєної особи або нападу групи осіб, а також для відвернення
протиправного насильницького вторгнення у житло чи інше
приміщення, незалежно від тяжкості шкоди, яку заподіяно тому, хто
посягає.

Я вважаю, що саме по частині пятій цієї статті необхідно інкремінувати дії лісника. Подумайте кожен: "А як би я вчинив в такій ситуації?.."
Нарезные карабины для самообороны это не самый удачный вариант, я искренне надеюсь, дело не пустят на самотек, по леснику видно как он переживает, давая интервью, возможно понимая, что убил человека, знает, что в деле много вопросов на которые нет достоверных ответов, совет ему один НЕ ВРИТЕ!!! и все у Вас будет хорошо.
Если бы не НТН и однобокая подача информации моих комментов здесь бы не было, возмущает до глубины души, почему журналисты не придержались нейтралитета, навязывая свое мнение окружающим.
dinmar 12.04.2014, 23:39 ответить
Потому что это не журналисты.
Были бы журналисты информацию подвали бы нейтрально, а после убийства лесником парня и дальнейшего побега этого лесника со страны написали бы другой материал о том что были не правы.
Сейчас это мудило насколько мне известно находится в розыске.
Немного проясню ситуацию. Дом лесника находится не в чаще, а 500 метрах от черты города на трассе Винница Киев. Дом находится прямо у дороги. У лесника большой дом, огромный гостиный дом, большая территория, озеро, беседки, двухметровый забор вдоль дороги метров 200, фонари которые освещаю как трассу, так и всю усадьбу, это что до "темноты" в которую он стрелял.
Праздновал день рождения в ресторане ( это не значит что все в "дрободан", выпившие в меру) после празднования насколько я знаю, провел девушку в Стрижевку ( пгт. расположенный в 5 км от города) возвращался домой пешком, что случилось по дороге, можно только догадываться, вероятно с кем-то повздорил, хорошо зная местность, он вероятно бежал за помощью к леснику, во дворе произошла потасовка, в результате тяжело травмированный человек.
По поводу "мутанта" и "ублюдка" - могу заверить таким ни когда не являлся. Надеюсь, что следствие докопается до истинны.
Администрацию сайта убедительно прошу - не искажайте факты и не вводите народ в заблуждение.
dinmar 12.04.2014, 14:59 ответить
якщо не знаєш то не заводь людей в оману, отих 200м. забора "гостинный дом" беседки та озера,належать бувшому голові Стрижавської селищної ради та його невісткі,як би не випив в міру це не значить що можна вриватися на приватну територію в три часа ночі, викрадати майно та бити вікна в будинку де мешкає сім`я яка не була йому нічого винна
це помешкання знаходиться в межах міста, якшо хочеш уточнити звернися до бувшого губернатора Мовчана
якщо ти там був не пояснюй на сайті, а прийди в райвідділ вінницького району і дай пояснення
К простому леснику в тот же день примчалось НТН, что бы снять сюжет о доме в чаще леса и десятках км от города Вы это называете правдой? В дом не кто так и не добрался, а жена и дочки так испугались, что не стали звонить в милицию, лесник, опасаясь за жизнь близких, стрелял из окна на поражение, у потерпевшего не было оружия или возле него лежал гранатомет?
dinmar 12.04.2014, 22:56 ответить
Это все что не пренадлежит ему находится на его территории, и ограждено цельным единым заборром. А значит хозин у этого всего один - лесник.

Скажи мне защитник лесников, что у этого лесника украли? Ты же должен знать.
ПТН ПНХ 13.04.2014, 00:02 ответить
Комментарий удален
Складывается впечатление что ты там присутствовал или очень хорошо знаком с лесником-убийцей.
Что то уж бурно защищаешь, слюной весь монитор забрызгал.
И запомни мелят зерно на мельнице. И не надо здесь орать.
правоохоронні органи хочуть довести, що захищати себе і свою сім`ю можна тільки тоді коли нападники уб`ють когось із членів сім`ї. То хіба можна назвати це - правоохоронними органами?
Рахую, що вчинив правильно і має так поступати кожен.
Така людина захистить свою сімь`ю та державу!
..."если правоохранители докажут, что он превысил меру необходимой обороны". А может это были детки этих "правоохранителей"? Иначе стремились бы доказать обратное.
ОМ 12.04.2014, 09:23 ответить
В виннице появился лесник - убийца, который отстреливает прохожих .
Часто возле его дома пьют воду отдыхающие которые возвращаются с отдыха у реки Южный Буг. Теперь стоит делать это с осторожностью так как рядом в доме сидит человек у которого есть два карабина с оптическим прицелом.
Ты дебил 12.05.2014, 00:01 ответить
Комментарий удален
Комментарий удален

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.