Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 19 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Новини каналу Інше

Вибрати дату
RSS

Патріотичне графіті у столиці

18 квітня 2014, 21:28

Творче єднання українця і француза заради відродження. На одному з будинків Києва майстри публічного мистецтва Олексій Кислов та Жульєн Маллан створили 15-метрове графіті на патріотичну тему.

Образ жінки створював Жульєн, вдихнув життя в місто на стіні - Олексій. У процесі роботи майстри кілька разів вносили зміни до оригінального задуму. Так було, зокрема, і з накидкою у стилі мілітарі. 

Жюльєн Маллан, співавтор графіті "Відродження":

- Накидка символізує людей на Майдані. Адже багато з них були вдягнені у щось схоже.

Так само, досить несподівано для самих митців, навколо голови дівчини з'явилися небесне коло. Воно, як і майбутнє України - ще непевне, трохи затьмарене, але - блакитне. І світле.

Жюльєн Маллан, співавтор графіті "Відродження":

- Спочатку ми їх не планували. Повз проходив один архітектор і сказав: ні, так не годиться. Тоді ми внесли зміни до малюнку. Намагалися зробити образ дівчини крихкішим. Якби так не вчинили, вона б здавалася занадто сильною. А тепер загальна композиція чутливіша й емоційніша.

Душа дівчини, її очі - теж інші.

Жюльєн Маллан, співавтор графіті "Відродження":

- Перехожі казали, що в неї дуже вузькі очі, що вона нагадує азіатку. Вочевидь, їм це не дуже подобалося, тож ми зважили і тепер малюнок отакий.

Жартома Жульєн каже: чи не найскладніше було витримати критичні коментарі перехожих. Вони весь час повчали авторів.

Жюльєн Маллан, співавтор графіті "Відродження":

- Було дуже непросто малювати картину про відродження на тлі нинішніх подій в Україні, і при цьому не зробити її занадто суперечливою, чи навпаки - солодкою. Ми намагалися знайти баланс між усім цим. Мені здається, нам це вдалося.

Емілія Дєнєжна, кореспондентка:

- Стою на Андріївському узвозі. Милуюся цим чудовим твором мистецтва. І відчуваю, як кріпне віра у світле майбутнє України - духовне і економічне. Цікаво, а що думають інші перехожі? Адже мистецтво - воно завжди для людей.

Киянка Ольга зацікавилася цією картиною ще на початковій стадії завдяки соц-мережам. Найбільше їй припали до душі голови козаків. Каже - символізують мужність України.

Ольга, мешканка м. Києва:

- Дуже цікаво, адже вона передає патріотичний дух у такий скрутний час. Якось підтримує, напевно. Дивлячись на неї, віриш, що в України досить таки велике майбутнє.

Влад - співробітник офісу в будинку, на стіні якого зобразили графіті - також спостерігав за створенням картини впродовж 11-ти днів.

Влад, мешканець м. Києва:

- Это собирательный образ Украины, который олицетворен этой девушкой. Немного с такими восточными чертами, возможно, здесь добавился Крым, в это лицо.

Єдине, що непокоїть киян - як зберегти твір мистецтва від вандалів.

Влад, мешканець м. Києва:

- Что все-таки у нас есть такие товарищи, которые хотят оставить все-таки свой след в виде граффити непонятных. Я вот переживаю, чтобы хорошо как-то сохранить эту картину на какое-то время. Ну хотя бы на пару лет, пока она будет еще такая же яркая и красивая.

Сподіваймося, що майбутнє України також буде яскравим і гарним.

Емілія Дєнєжна
Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
Серіал "NCIS: полювання на вбивцю"
Серіал "NCIS: полювання на вбивцю"

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.