Нагадати пароль | Реєстрація
Субота, 20 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Новини каналу Інше

Вибрати дату
RSS

Підлітковий суїцид на Рівненщині

23 квітня 2014, 20:59

15-річна школярка вкоротила собі віку на Рівненщині - повісилася на поясі від халата в літній кухні. У міліції твердять: дитина скоїла самогубство через сварку з хлопцем. У селі ж у версію нерозділеного кохання не вірять. Кажуть: дівчинка була активною користувачкою Інтернету, і на сторінці в соціальній мережі про небажання жити писала за кілька діб до суперечки з парубком.

Напередодні трагедії Катерина святкувала з друзями Великдень. Додому повернулася о першій ночі, вранці прокинулась, як завжди. Мати приготувала сніданок та пішла до сусідки. Повернулася за двадцять хвилин, побачила доньку в зашморзі.

Олег Середа, перший заступник керівника Березнівського РВ міліції:

- Слідством було встановлено, що, як в народі кажуть, що в померлої була нерозділена любов. Напередодні в неї був невеликий конфлікт з її хлопцем. Як пояснив її хлопець, ніби-то вони вирішили розстатись. Хлопець був на місці події, коли ми приїхали. Дуже переживав.

Із самим парубком знімальній групі Свідка поспілкуватися не вдалося. Вдома його не було. До школи він також не прийшов. Втім відомо: в селі одинадцятикласника винним у самогубстві дівчинки не вважають. Кажуть: дитина була активною користувачкою Інтернету, і на сторінці в соціальній мережі про небажання жити писала за кілька діб до суперечки з кавалером. Не готові поки що висловити свої здогади й шоковані батьки. У них Катерина була найменшою дитиною.  

- Не потрібно ворушити, тут і так всі на нервах. Все, що можна сказати: це те, що дитина була просто прекрасна, її всі любили.

У школі, де навчалася дівчинка, досі не оговталися від шоку. З декотрими з учнів працює психолог, багато однокласників Катерини не прийшли на уроки.

Людмила Рудик, заступник директора Бистричської загальноосвітньої школи:

- Як учениця - дуже сумлінна, старанна, спокійна. В усіх позакласних заходах вона брала участь. В неї достатній рівень знань з усіх предметів. Нічого поганого ми не можемо сказати. Просто немає слів.

Пильнувати дітей, що досягли підліткового віку, батьків закликають психологи. Лікарі кажуть: вочевидь, дівчинка почувалася самотньою і не змогла впоратися з емоціями. Їй потрібні були, передусім, підтримка дорослих і друзів.

Тетяна Радковська, психолог:

- На почві нещасного кохання можуть бути всякі такі випадки, тому що дитині здається, що це вже все, кінець життя, її не люблять, її ніколи не полюблять, і вона не задумується про те, що все можна виправити, поки ти живий. Не буде цього кохання, буде інше, не сьогодні, так завтра може бути ще краще кохання і ще краща людина тобі зустрінеться.

У міліції триває розслідування смерті школярки. Кримінальне провадження розпочали за фактом доведення до самогубства. Утім, доказів цього не виявлено. Тож правоохоронці припускають, що невдовзі справу закриють.

Світлана Прокопчук, Денис Коломис
Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.