Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 29 березня 2024
Найкращі детективи світу

Новини каналу Бійки та насильство

Вибрати дату
RSS

Жорстоко побили сумського журналіста

16 квітня 2014, 22:51

У Сумах напали на відомого журналіста, письменника й активіста Євгена Положія. Двоє невідомих у балаклавах побили чоловіка в його гаражі. Діяли мовчки й треновано-жорстоко. Гарячим слідом правоохоронцям затримати нападників не вдалося. Бешкет пов'язують, зокрема, з кількома резонансними розслідуваннями журналіста.

- Заезд во двор у нас с этой стороны, никто не ходит, все тихонечко. Остановились. Открыли гараж, заехали в гараж. Так и Женя сделал, открывает дверь выйти буквально, только там рычажки, очки положил, бах - по голове удар.

Двоє нападників наскочили на господаря на подвір'ї приблизно о десятій вечора. Один - тримав, інший - люто гамселив. Усе - мовчки.

Анна Положій, дружина постраждалого:

- Били профессиональные хлопцы, одетые спортивно, все при теле, ничего лишнего. Накачанные, большие, открыты только глаза, в балаклавах были. 

Потім так само професійно вивернули кістку з лівого ліктьового суглоба.

Євген Положій, постраждалий:

- Чи-то якийсь там шум був, чи скрип дверей, я так і не зрозумів, ліву мою руку підхопили, заламали, я впав, і він просто так подивився на мене. Як ото курочку, знаєте, відламують, і відламав мені руку.

Від неймовірного болю чоловік несамовито заволав. Цей крик почули дружина та сусіди. А нападники миттєво розчинилися в темряві. Швидка забрала Евгена до лікарні, на місці події почали працювати правоохоронці.

Руслан Скрипник, перший заступник керівника УМВС у Сумській області:

- Розглядається дві основних версії - це перше, пов'язане з професійною діяльністю самого Положія. І друге - на побутовому грунті. На даний час ведеться слідство, проводяться оперативні заходи з метою встановлення осіб, що могли вчинити даний злочин.

У родині побутовий мотив відкидають одразу, впевнені - напад скоєно через розслідування, які провадило видання Євгена. Й додають - підозрілу трійцю біля подвір'я сусіди бачили кілька днів поспіль. Та не надали значення.

Ольга Залога, знайома постраждалого:

- Когда я их увидела второй раз, я даже не поняла, я просто так для себя - где-то я их видела, потом уже, когда начали соспосталять факты, и мне Аня рассказала о том, что сосед рассказывал про двух парней и девушку, я поняла, что это были они.

Останнім часом у сім'ї журналіста звикли жити у страху. Рідні кажуть - його діяльність завжди комусь була поперек горла.

Анна Положій, дружина постраждалого:  

- Мне с детьми приходилось уезжать, Жене прятаться, ходить под охраной, жить в редакции "Независимая газета", самые яркие, самые дерзкие расследования - это у него. Громадський контроль - это он. Он организовал, он его сделал, в сети говорят, это уже рашисты полезли. Это уже лодку раскачивают в Сумской области.

Сам головний редактор вважає найрезонанснішими та провокаційними три журналістські проекти. 

Євген Положій, постраждалий:

- Хто це може бути? Замовником? Ну я не знаю, три категорії є людей, яким "панорама" останнім часом насолила. Можливо, це люди екс-губернатора, партія регіонів і оцей "Руській мір". Друге - це екс-мер і його кримінальна група, третє - це людина, яка хотіла влаштуватися на посаду начальника сумського ОБЕПу.

Відкритий вивих руки, струс мізку та перелам брівної кістки - відомого сумського активіста розбійникам вдалося вивести з ладу на кілька тижнів. Та він пообіцяв повернутися і продовжити роботу.

Юлія Зайцева, Олександр Федчун
Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.