Нагадати пароль | Реєстрація
Четвер, 28 березня 2024
Найкращі детективи світу

Новини каналу Пожежі

Вибрати дату
RSS

На Донеччині 12-річна дівчинка витягла з вогню брата та сестру-немовля

20 грудня 2011, 10:45

На Донеччині в пожежі, що спалахнула через трирічну дитину, минулося  без смертей.  12-річна  Анжела, перемагаючи страх, витягла з полум'я і братика - який бавився з сірниками, і  немовля-сестричку, якій  від народження лише 10 днів.  Тепер багатодітну родину, що не оговталася від шоку, бентежить ще й реакція місцевих чиновників. Вони вважають, що  пожежа - не підстава надавати погорільцям нове житло.

У родині Левченків семеро дітей: найстаршому Володимирові - 20, найменшій Віолетті - два тижні. Певного дня батьки поїхали у справах, старші - були на навчанні. За головну вдома лишилася 12-річна Анжела.

Анжела Левченко, рятівниця:

- Здесь стояла коляска с младшей сестрой, я ее взяла на руки, чтобы она не плакала.

Коли Анжела колисала крихітку, трирічний Максимко бавився в коридорі. Там і натрапив на сірники. Дитяча забава вмить перетворилася на нищівну й жахливу стихію. Проте дівчинка не розгубилася.

Анжела Левченко, рятівниця:

- Когда услышала дым, я завернула ее в одеяло, и пошла в коридор. Увидела огонь - и отнесла сестру к бабушке Вале, потом взяла младшего брата и вывела его.

Пожежа миттю поширилася домівкою. Дівчинка встигла попередити про лихо сусідів. Жінка похилого віку з квартири поряд викликала пожежників й побігла заливати вогонь водою.

Валентина Тисченко, сусідка:

- Открываю - стоит Анжелка с малышкою на руках, и Максим вот так вот стоит в колготочках, рубашечке. Я скорее его за руку схватила и малышку, глянула - тряпка горит на дверях. Она эту тряпку хватает, Анжела, и прямо сдирает с дверей.

Вогнеборці прибули за кілька хвилин, діти були вже в безпеці. Проте полум'я  розгорялося.

Сергій Никитенко, заступник керівника Горлівського МУ МНС:

- Было установлено, что происходит задымление лестничной клетки и квартиры, в которой происходит пожар. На тушении был задействован один ствол личным составом 28-й части.

Проте врятувати квартиру, в якій мешкала багатодітна родина, не вдалося. Вона згоріла дотла. Першими зголосилися допомогти сім'ї у школі, де навчається Анжела.

Тамара Самігуліна, заступник директора школи № 23 м. Горлівки:

- И педколлектив, и ученики, и родители. Мы собрали деньги для этой семьи, вещи, необходимые продукты на первое время. Ну, и по сегодняшний день жители поселка, а мы живем в поселке, и друг друга знаем. Несут семье уже даже не предметы первой необходимости, но и посуду, и постельное белье, и детские игрушки.

Поки погорільців прихистили сусіди. Дали постраждалим найбільшу кімнату.

Лілія, постраждала:

- Тесно нам, конечно. Ну а куда? Нам больше деваться некуда. Тут родственников у нас нет никого. Жили в той квартире, муж я и дети, теперь здесь. Понятно, что и соседей стесняем, ну а куда? Нам идти некуда.

Місцева влада досі вирішує, чи допомагатиме погорільцям загалом.

Віктор, постраждалий:

- Обращались и в ЖЭК, там сразу сказали: квартир нет. В горисполкоме сказали: становитесь в очередь, а очередь - 5 тысяч человек. Спросил, нет ли другого жилья, сказали, что нет. Пожар - не повод, чтобы давать вам квартиру.

Тож багатодітна родина тепер сподівається лише на допомогу небайдужих людей.

Олександр Токарев, Олександр Осадчий.
Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
molodez dev4enka vot eto geroinya !
Ana 20.12.2011, 16:35 ответить

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.