Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 29 березня 2024
Найкращі детективи світу

Новини каналу Пожежі

Вибрати дату
RSS

Старт сезону пожеж на столичних складах

1 серпня 2014, 23:30

У столиці з різницею кілька годин палали склади для сушіння пиломатеріалів. Спершу зайнялося вночі на Березняках, а вже вранці рятувальники локалізовували вогонь неподалік станції метра Видубичів. Там вигоріло півтори тисячі квадратних метрів приміщень. Позаяк не було пожежного гідранта, туди навіть притягли потяга з водою. В обидвох випадках минулося без жертв.

Майже ідентичні пожежі спалахнули вночі і вранці в різних кутках столиці. Спочатку загорілися складські приміщення для сушіння деревини на Березняках. 

Юрій, свідок:

- Там фабрика, там по дереву фабрика, и оно все просто воспламенилось.

Вогонь поширювався дуже швидко і за кілька хвилин вже охопив територію 200 квадратних метрів.

Співробітник управління держслужби з надзвичайних ситуацій у м. Києві:

- На місці пожежі, як видно з обстановки, дуже щільна забудова, гаражі, тому пожежа дуже швидко розповсюдилась і бачте, горюча завантаженість яка, деревообробні цехи тут знаходяться, сушки. Тому пожежа дуже швидко розповсюдилась і набрала великих обертів.

У складських ангарах зберігали дерев'яні дошки, а пожежники довго не могли дістатися місця пригоди.

Світлана Водолага, керівник відділу ГУ держслужби з надзвичайних ситуацій у м. Києві:

- Гасіння ускладнювалось великою кількістю наявних горючих матерілів, деревини, а також відсутністю підїздів до самої будівлі - лише з однієї сторони наші співробітники могли підїхати до місця пожежі.

Зрештою, за три години вогонь таки локалізували. Втім, за кілька годин ще більша за масштабом пожежа спалахнула неподалік станції метра Видубичів. Тут також зайнялися приміщення для зберігання та сушіння деревини.

- Метров 50 огонь был в высоту, температура...

Киянин Ігор першим викликав надзвичайників і велетенську заграву бачив на власні очі. Каже, приміщення спалахнули миттєво. Пролунало навіть кілька вибухів.

Ігор, свідок:

- В 8 утра пошел дым, там рядом доски сушат, потом перкинулось на малярный цех, лакокрасочные изделия.

Гасити полум'я приїхали 15 пожежних машин. Позаяк не було гідранта - воду підвозили за два кілометри і пригнали навіть спецпотяга. 

Олександр Куртов, заступник керівника відділу ГУ держслужби з надзвичайних ситуацій у м. Києві:

- Подача води здійснювалась підвозом води від пож. гідранта, відстань 2 км, та від річки Либідь, до місця направлений пожежний поїзд з кількістю води 120 тон.

Михайло Тупчій, лікар швидкої допомоги:

- Серед цивільного населення постраждалих на даний момент немає, звертались до нас працівники пожежної служби, внаслідок того, що надихались угарним газом, більше постраждалих на даний момент немає.

До обіду полум'я загасили, тепер на місці працюють слідчі. Вони впевненні - пожежної сигналізації тут не було, за сушінням дощок не наглядали. Та остаточні причини обіцяють назвати згодом.

- Будет заключение, тогда будет что-то известно, сейчас пока ничего не известно. После експертзы, когда ее назначат, месяц-два для полной версии, для полной картины.

А ось щодо причин пожежі на Березняках, слідчі припускають - там загорілося через замкнення в електромережі. З огляду на зростання кількості пожеж у столиці, рятувальники закликають власників складів, передусім у промзоні, не залишати без нагляду виробництво і дотримуватися правил пожежної безпеки.

Ігор Шумик, Олег Мацкевич
Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.