Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 19 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Новини каналу Афери

Вибрати дату
RSS

"Віконних" шахраїв затримали в Івано-Франківську

2 квітня 2014, 21:06

Четверо спритників пропонували містянам встановити пластикові вікна, а отримавши завдаток - зникали. В міліції підозрюють, що аферисти діяли в різних областях України.

Зима закінчилася, саме варто подбати про утеплення. Час і методику аферисти обрали безпомилково. Розрахунок - на довірливих громадян.

Ігор Баб'юк, керівник відділу УМВС України в Івано-Франківській області:

- Дії цих осіб були тонко психологічно розраховані, коли вони заходили в квартиру, вони повідомляли, що їхня фірма виграла тендер і за державні кошти встановлює вікна в під'їздах, тому ціни на їхні роботи досить мінімальні, і пропонували встановити вікна по місцю проживання в квартирах.

Господарів аферисти запевняли: у них багато замовлень, тому послуги удвічі дешевші.

Затримані:

- Говорили, що Київський завод виграв тендер на застіклення міста, і в місті будуть застіклювать між поверхами на сходових клітках старі дерев'яні конструкції на металопластикові. Люди довіряли. Я всім давала знижки, не має значення, кому.

У довірливих мешканців брали завдаток - від ста і більше гривень. Так шахраї працювали досить довго, та не пощастило - під час однієї з афер представника шахрайської фірми затримали. У крутіїв виявили списки квартир, розроблену методику спілкування з громадянами.

Мешканка:

- Приходили молоді жінки і пропонували замінити вікна за половину ціни.

Отримавши передоплату, зловмисники зникали. Шахраї мали навіть свій офіс у місті. Керувала процесом жителька Львівщини. Її спільники: двоє молодих консультанток, а також 24-річний чоловік, уродженець Черкаської області. За фактом шахраювання розпочате кримінальне провадження. Санкція статті передбачає позбавлення волі на термін до трьох років. Тепер міліція шукає всіх постраждалих громадян. За попередніми підрахунками, лише в Івано-Франківську їх кілька десятків.

Володимир Гарматюк, Василь Солонина
Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
Сейчас очень много мошенников появилось в интернете, я сама стала жертвой обмана, и осталась без денег и товара, который заказывала. Поэтому советую по возможности проверять на причастность к мошенничеству с помощью удобного ресурса плут ком юа
Оксана29 26.06.2017, 14:43 ответить

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.