Нагадати пароль | Реєстрація
Четвер, 25 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Новини каналу Афери

Вибрати дату
RSS

Автомобілі-двійники виявили на Житомирщині

3 квітня 2014, 21:54

Несподіванка - на дорозі. Останніми роками в Україні знову стало поширеним явище автомобілів-двійників. У Житомирській області справжнє полювання влаштував водій, який випадково побачив на дорозі БМВ зі своїми номерами.

Ці два автомобілі ніби брати-близнюки: ті самі номери і навіть за технічним паспортом - той самий власник. Одного BMW, рік тому, придбав житомирець Олексій. Офіційно зареєстрував і їздив собі, аж поки якось не зустрів дорогою ідентичної машини. Водій отетерів, а за мить вже мчав до правоохоронців.

Олексій Поліщук, власник BMW:

- Я їздив особисто до Новоград-Волинську і побачив свій автомобіль на кольцу. Мій автомобіль АМ 3700 ВК, після чого я звернувся в ДАІ. Щоб прийняли міри та розшукали автомобіль незаконно зареєстрований. Так як свій я реєстрував сам.

За місяць двійника БМВ таки знайшли. ДАІвці зупинили машину й взялися затримувати її кермувальника.

Віктор Дубчак, інспектор ДПС:

- Згідно орієнтування, місяць назад було дано, про те, що в нашій області є автомобіль-двійник з такими номерами. Цей автомобіль було зупинено. При звірки номерів агрегатів було виявлено, що цей автомобіль не значиться в базі. І на території України не розмитнений, а техпаспорт і номери просто виготовлені під авто, яке їздить в Житомирській області. Так точно.

Ще вчора житомирець Олексій мав одне авто, а вже сьогодні їх у нього два. Адже за документами, саме він є власником обох машин.

Олексій Поліщук, власник BMW:

- Техпаспорта аналогічні. Дані внесені всі повністю такі, як в мому техпаспорті. В даному випадку різниця в недійсності номера кузова і також недійсний номер кузова був внесений в підробний техпаспорт.

Виявилося, лише за два дні до того мешканець Черняхова виміняв у Новограді-Волинському німецьку машину на свого мікроавтобуса. І все це без оформлення доручень і перевірок у ДАІ і МРЕВ.

Микола, мешканець м. Черняхова:

- Зустрілися, подивилися, провірили номер. 

- Номер в техпаспорті - все співпало?

- Все да. Вчора зупинили мене працівники ДАІ. Кажуть, є такий автомобіль ще.

- Щоб ви сказали людям, які купують авто? Можливо, треба було перевірити авто?

- Треба перевірять.

Щоб не потрапити в таку ситуацію, автоінспектори й ошуканий автовласник закликають купувати транспорт лише офіційно й обов'язково перевіряти його в ДАІ. Шахраїв же, що заробляли на довірливих і жадібних, тепер шукає міліція.

Олександр Райковський, Віктор Підвисоцький
Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.