Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 29 березня 2024
Найкращі детективи світу

Новини каналу Афери

Вибрати дату
RSS

Літній киянин звинувачує депутата в шахрайстві

18 квітня 2014, 21:43

До програми Свідок звернувся по допомогу 75-річний київський художник. Зі слів дідуся, його скривдив колишній районний депутат, а відповідальності за скоєне тепер уникає.

Ці картини - усе, що нагадує про безхмарне життя колись відомого у столиці художника. Після смерті коханої дружини в Петра Прокоповича не залишилося рідні. Чорну життєву смугу продовжили пограбуванням квартири й зникненням усіх документів. Без паспорта і пенсії дідусь подався в жебраки.

Петро Кливаденко, постраждалий:

- Я сидел на просячке - подаяние просил по улице Севастопольской. Вдруг останавливается машина. Петр Профьевич!- Это был Белинский - Поедем с нами! Начал меня осыпать золотыми обещаниями - я вам отремонтирую квартиру, я вам куплю мебель.

Після знайомства з поважним районним депутатом дідове життя пішло вгору. Йому справили новий одяг, у квартирі замінили сантехніку. А ще - кіно, ресторани та поїздки на дачу. Нечувану до себе увагу пенсіонер сприймав за належне - мовляв, нарешті в державі поважають старість! Щасливий сон тривав кілька місяців.

Петро Кливаденко, постраждалий:

- Он мне сделал паспорт в три дня и отвез меня на Чоколовку. Я зашел, подписал какие-то бумаги не глядя. Я же верил ему.

Акурат після спільного візиту до нотаріуса депутат зник, а разом з ним і нові дідові документи. Коли ж старий подався до міліції - почув невтішну новину.

Ірина Біба, помічник керівника Солом'янського РУ міліції м. Києва:

- Було відкрите кримінальне провадження за ст. 357 КК - викрадення документів. Вже коли почали розслідувати цю справу, з'ясувалося, що ця квартра уже належить не йому, а зовсім іншій людині.

Дідів обранець тепер представляє інтереси виборців в іншому місті. Журналістів не уникає, каже - приховувати йому нічого. Правда, за однієї умови - без телекамери. Розповів, що саме він умовив пенсіонера продати однокімнатну квартиру знайомому, бо на неї почали полювати шахраї. І лише його депутатське втручання перешкодило злочину. Згодом скандальну оселю придбав сам народний обранець. Він запевняє - старий житиме в ній стільки, скільки Бог відміряє. А ще обіцяє підтримувати пенсіонера матеріально.

- Чья это квартира сейчас, вы знаете или нет?

- Моя.

- Вы точно знаете? А документы у Вас есть на нее?

- Документов нету.

Натомість дідусь факт продажу власного помешкання категорично заперечує. Каже, ніяких покупців, тим більше грошей - у вічі не бачив.  А ось юристи наполягають - щоби не вскочити у халепу з чужим майном, добросердий депутат мав би підписати з господарем інший документ.

Сергій Костира, правозахисник:

- Договір утримання. На протязі життя особу доглядають, після її смерті майно переходить у власність тієї особи, яка доглядала. Якщо ж буде встановлено, що особа, за 70 років якій, не усвідомлювала, який документ вона підписує, і право власності передала іншій особі знову ж не усвідомлюючи цього - це склад злочину, передбаченний ст 190 КК - шахрайство.

Хто правий, а хто винен в історії з дідовою  квартирою - тепер мають з'ясувати правоохоронці. За перебігом розслідування резонансного провадження уважно стежитиме програма Свідок.

Андрій Герко, Кирило Коротких, Андрій Мартищенко
Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
На МАЙДАН этого депутата!!!
лютый 18.04.2014, 23:41 ответить

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.