Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 29 березня 2024
Найкращі детективи світу

Новини каналу Афери

Вибрати дату
RSS

В Бердичеві пильна продавчиня викрила фальшувальника грошей

31 липня 2014, 22:07

В Бердичеві схопили фальшувальника грошей. Шахрая викрила пильна продавчиня, яка торгувала яблуками. Мало того, вона завадила злочинцеві втекти й віддала його просто в руки правоохоронцям. Згодом міліціянти виявили в оселі затриманого справжню друкарню.

Герой нашого сюжету також малював гроші, щоправда, за допомоги сучасної комп'ютерної техніки. І десятки, і сотки, і п'ятдесятигривневі банкноти. З фальшивками ж попрямував з Житомира до Бердичева, на місцевий базар. Купував на них, допоки не натрапив на досвідчену продавчиню.

Ніна Миколаївна, продавчиня:

- Я беру 50 гривень, і вони повинні бути шершаві, в першу чергу. А ті фальшивки, вони гладенькі.

Жінка не розгубилася й запропонувала підозрілому покупцеві піти з нею в банк і перевірити гроші. Чоловік погодився, проте тримався осторонь, наче мав намір будь-якої миті накивати п'ятами. Дорогою продавчиня побачила правоохоронця.

Сергій Грибан, співробітник Бердичівського МВ міліції:

- Звернулася жіночка літнього віку. Повідомила про те, що щойно невідомий громадянин намагався в неї придбати товари за підроблені гроші. Після цього даний громадянин був затриманий. Під час поверхневого огляду даного громадянина було вилучено також грошові купюри з ознаками підроблення в сумі на 2 500 гривень.

Вже у відділку чоловік пояснив - банкноти не його.

Затриманий:

- Как я говорил, нашёл кошелёк в туалете, там оказались фальшивые деньги. 10 я и 100 достал, и хотел купить носки. Она говорит, что они, типа, поддельные, я говорю - пойдём проверим. Пошли, и возле опорного нас остановили и сделали экспертизу, ну, на экспертизу забрали, таким образом.

Та правоохоронці не повірили п'ятдесятидворічному житомирцеві й обшукали його будинок. Там і виявили підпільну друкарню для виготовлення фальшивок. Комп'ютера, сканера та два принтери, за допомоги яких штампував господар гривні, вилучили. Окрім того, міліціянти виявили підроблені 10 тисяч гривень номіналами 50, 100, 200, які містянин встиг сфабрикувати лише з одного боку. За таку творчість майстрові загрожує позбавлення волі на термін від трьох до семи років.

Олександр Мар'янов, Кирило Юр'єв
Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.