Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 19 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Новини каналу Афери

Вибрати дату
RSS

Під час ліквідації банку Даніель виявлене шахрайство

29 серпня 2014, 23:05

Вже майже півроку триває ліквідація банку Даніель. Весь цей час його вкладники намагаються повернути свої депозити. Суми до 200 тисяч гривень виплачує фонд гарантування вкладів. Ті ж, хто тримав у фінустанові більші гроші - поки не можуть одержати заощаджень. Тимчасове керівництво банку, призначене НБУ, переконане: дирекція шахраювала.

Олега можна назвати щасливцем. Свій депозит він забирав з банку Даніель лише три місяці.

Олег Двірник, клієнт банку:

- Я положил вклад 90 тысяч гривен, и когда через 4 месяца вклад закончился, я пришел, звонил - сказали: приходите, все нормально. Пришел, деньги не дали, и так не отдавали, были бесконечные жалобы.

Гроші Олегові таки виплатив фонд гарантування вкладів. А ось мешканці Дніпропетровська вдалося повернути лише частину суми. Жінка тримала в банку більш ніж півмільйона тисяч гривень. За законом, якщо фінустанова стає неплатоспроможною, 200 тисяч віддає фонд гарантування вкладів. Їх клієнтка й одержала. Решту разом з відсотками не може забрати вже 8 місяців. Хоча виграла провадження в суді.

Ірина Аляб'єва, клієнтка банку:

- Я получаю положительное решение Печерского суда, в это время я обращаюсь параллельно в Печерскую прокуратуру с заявлением о том, что усматриваю в учредителях банка Даниэль мошенническую схему.

Жінка переконана, що грошей вкладників в установі давно немає. Нині сам банк у стані ліквідації, тому повернути суми клієнтам намагається тимчасова адміністрація. А це - 38 мільйонів гривень.

Євген Ожго, ліквідатор банку Даніель:

- Ці кошти беруться за рахунок тих активів банку, які в нього є наявні, за рахунок продажу і реалізації цих активів, це як майно банку, яким він користувався, так і кредити, які банк видавав, і важливою складовою є заставне майно тих позичальників, які не погашають заборгованість.

Втім, як виявилось, майна і грошей у банку не так вже й багато.

Євген Ожго, ліквідатор банку Даніель:

- На сьогодні є такі угоди і договори, за якими в той час, як попереднє керівницвто розуміло, що банк наближається до неплатоспроможності, виводило з нього свої активи.

Нині тимчасове керівництво фінустанови, призначене Нацбанком, намагається відстояти хоча б 96 мільйонів гривень активів. Втім, про права на них заявила інша фінустанова.

Євген Щербак, юрист банку:

- Есть копия договора, которого у банка никогда не было, соответсвенно банк начинает выяснять, где документы, договор со стороны банка Даниель подписывала бывшая глава правления, якобы 16 числом, 16 января 2014 года, при том что 17 января 2014 года эта же глава правления подписывает документы с уполномоченым лицом, среди которых этих договоров не было.

Нині це провадження в Апеляційному господарському суді Києва. Наступне засідання - 8 вересня.

Ірина Винокурова, Святослав Мелешкін
Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
Альфа, Приват и особенно Дельта - аферисты 100 %.
Алексей 29.08.2014, 23:40 ответить

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.