Нагадати пароль | Реєстрація
Четвер, 18 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Новини каналу Здоров'я

Вибрати дату
RSS

Мати звинувачує донецьких лікарів у смерті донечки

6 червня 2013, 10:55

Професійне недбальство чи фатальний збіг обставин? У Донецькій обласній дитячій лікарні померла двомісячна дівчинка. Її мати звинувачує медиків. Ескулапи твердять - зарадити нічим не могли, бо хворобу діагностували запізно.

Це відео з домашнього архіву Олександри Флорі. Її та маленьку Мирославу щойно виписали з пологового будинку. Донечка була здорова - принаймні так писали медики. А за кілька місяців батьки почали з'ясовувати, чому немовля погано набирає вагу. І почули від лікарів діагноз: вроджена вада серця.

Олександра Флоря, мати померлої дівчинки:

- Шумы, как сказали врачи, донецкие, можно было услышать на первой неделе жизни ребенка. Чего не было обнаружено в течении 2 месяцев. Вследствие этого заболевания у нас развились легочная гипертензия, а также застойная пневмония. Вследствие чего нельзя было сделать операцию, которая требовалась ребенку.

Щоб вилікувати пневмонію, треба було робити операцію. Та медики боялися, що дитина не вийде з наркозу. Батьки наполягали, щоб її перевели до іншої клініки, але чули лише відмови - немовля в украй тяжкому стані.

Олександра Флоря, мати померлої дівчинки:

- Пытались перевести ее в Киев. Потому что я  была в таком состоянии, что мне было куда угодно - лишь бы моему ребенку помогли и он жив был, но мне сказали, что ребенок нетранспортабельный. Ни один врач не подпишет, чтоб транспортировать ребенка.

У Донецькій обласній дитячій лікарні говорити на камеру відмовилися, але  телефоном сповістили - серце було трикамерне, тож зарадити дівчинці нічим не могли. Дільничний педіатр своєї помилки теж не визнає. Каже, діагностувати вроджену ваду серця не так легко.

Ніна Осипова, дільничний лікар-педіатр амбулаторії №3 м. Костянтинівки:

- Там был сильно большой дефект межжелудочковой перегородки, а по законам динамики, если нарушение не идет в связи с кровообращением - можно не услышать. Так как чем меньше дырка, тем больше шума. А чем больше порок сердца, поэтому шума может быть и не быть.

- Увидеть данный порок сердца еще на стадии плода, на одном из последних УЗИ, это возможно было?

- В последний триместр беремнности, то там можно было определить, но так как я не УЗИст, я не знаю.

Винних у смерті Мирослави тепер шукає обласна прокуратура. Там розпочали кримінальне провадження за фактом неналежного виконання професійних обов'язків медичними працівниками.

Олександр Кузминчук, старший прокурор відділу прокуратури Донецької області:

- На теперішній час вживається заходи щодо збору необхідних медичних документів та подальшого призначення комплексної судово-медичної експертизи. І лише після отримання висновків експертів буде можливість надати оцінку діям чи бездіяльності медичних працівників. За наслідками проведеного службового розслідування буде встановлено коло причетних осіб.

Якщо вину лікарів доведуть, їм загрожує до 3 років позбавлення волі.

- Хочется, чтобы человек этот был наказанный, и мне хочется, чтоб больше ни один ребенок не пострадал.

Сергій Вендін, Олександр Осадчий
Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
Серіал "NCIS: полювання на вбивцю"
Серіал "NCIS: полювання на вбивцю"

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.