Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 19 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Новини каналу Здоров'я

Вибрати дату
RSS

Хто захистить киян від пацюків?

31 жовтня 2014, 23:26

Щуряча столиця. В Києві людей атакують ватаги пацюків. Усі вони з холодами хочуть зігрітися в будівлях і лізуть до квартир і харчевень. А в деяких мікрорайонах урбанізовані вуличні голохвості пхаються в коляски до дітей і чубляться з качками й голубами за хліб.

- Качечки, качечки...

Вони кидають крихти хліба і годують, здавалося б, птахів. А насправді нещодавно проситися попоїсти почали інші тваринки.

- О, полізли, полізли дорогенькі, скільки їх там, скільки їх там, 1, 2, 3, 6, сім.

Щурів на Лебединому озері неподалік станції метро Позняків помітили кілька тижнів тому. Відтоді їхні ватаги лише збільшуються.

Ганна Міщук, мешканка м. Києва:

- Вони по всьому периметру озера, при тому, що вони не бояться людей і діти до них лізуть, вони лізуть до дітей, виповзають сюди, на поверхню. Почали сюди приходити до озера ближче, то це просто жах.

Олена з синочком прогулюється тут щодня. Бувало навіть - пацюки нападали - цупили харчі з коляски.

Олена Кургіна, мешканка м. Києва:

- Криси вилазять сюди, там де діти і лавочки, тому що їм все цікаво. Боїмося навіть думати, чим можуть заразитись наші діти.

Саме діти й пенсіонери перші у групі ризику від щурячих хвороб, пацюки джерело і переносники багатьох інфекційних недуг.

Сергій Ващенко, керівник компанії з дезінсекції та дератизації:

- Самая проблематичная болезнь в этом плане - это лептоспироз, наносит существенный ущерб здоровью, подвержены дети и старики, большой процент летального исхода.

Сергій - експерт зі знищення пацюків. Чоловік відзначає значне зростання кількості щурів у Києві - тепер, каже, вони сміливо позують і з'являються перед очима в людей не лише вночі.

Сергій Ващенко, керівник компанії з дезінсекції та дератизації:

- Это показатель увеличения численности, причем большой, в силу того, что они уже в ночное вермя не могут найти то количество еды для пропитания, и чувствуют себя вальяжно.

Хто має знищити поважних і відкритих гризунів на Лебединому озері - в КМДА відмовчуються. В департаменті з благоустрою з журналістами взагалі відмовилися спілкуватися. Лише повідомили: водойма нічийна. А рятувати людей від вусатих і хвостатих має саме балансоутримувач. Мешканцям, котрі побачили в будинку щурів, радять звертатися до ЖЕКу.

Дмитро Новицький, директор департаменту Київської міськдержадміністрації:

- Якщо вже зараз щури побіжали до будинків, відповідно експлуатуюча організація або та, яка обслуговує той будинок, має зробити відповідні заходи, запросити спецслужбу, яка проводить дератизації, вирішити це питання. Це, звісно, не мишоловками щурі виводяться, там спецзаходи з впливу на їхнє життя, самим це не треба робити, а звернутись до експлуатуючої організації.

Аби швидше відреагували чиновники, кияни можуть телефонувати в контактний центр КМДА. Тим же, хто мешкає при Лебединому, тепер радше Пацючому озері, можновладці наврядчи допоможуть. То ж пильніше вдивляйтеся під ноги й частіше мийте руки.

Ігор Шумик, Андрій Грищенко
Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
ох уж эти репортерышки , с мухи слона сделали ...
дрон 02.11.2014, 17:39 ответить
Серіал "NCIS: полювання на вбивцю"
Серіал "NCIS: полювання на вбивцю"

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.