Нагадати пароль | Реєстрація
Середа, 24 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Новини каналу Суспільство

Вибрати дату
RSS

Працівники ДАІ взялися перевіряти автошколи

28 квітня 2010, 11:19
Працівники ДАІ взялися перевіряти автошколи

Міліціянти узялися за автошколи. Працівники ДАІ відтепер перевірятимуть навчальні заклади та інструкторів на професійну придатність. Щоб навчати майбутніх водіїв, вчителям доведеться скласти іспит з правил дорожнього руху та практичного кермування. Розпочали правоохоронці зі столиці.

Сергій Хмельницький, керівник МРЕВ №2 м. Києва:

- Тридцять питань і тридцять хвилин часу вам буде дано. Як користуватися нашим комп’ютером - для початку іспиту натискаєте клавішу введення.

Учора вони ще готували студентів до іспиту в ДАЇ, а сьогодні самі сидять на місцях учнів. Фахівців із трьох столичних автошкіл зібрали вперше в Україні, щоб перевірити їхню професійну підготовку. За плечима в кожного не одна тисяча випускників. Та відповісти правильно на всі запитання змогли не всі.

Сергій Хмельницький, керівник МРЕВ №2 м. Києва:

- З 19 кандидатів скали іспити 16 інструкторів.

Тих, хто впорався з правилами дорожнього руху, перевіряють на практиці.

Сергій Хмельницький, керівник МРЕВ №2 м. Києва:

- Начинаем сдавать экзамен. Исходная у нас - поехали. Едем строго по знакам. Выполняем требования дорожных знаков.

Для викладачів, як і для учнів, - єдиний стандарт. Пройти маршрут за знаками та виконати кілька вправ. Найтяжче - заїхати в умовний гараж. Не склав іспиту - запросять знову. Провалиться інструктор ще раз - його позбавлять права викладати на півроку. Так міліціянти планують контролювати якість освіти в автошколах.

Сергій Хмельницький, керівник МРЕВ №2 м. Києва:

- Якщо раніше паганого інструктора виганяли з однієї автошколи, він йшов на наступний день у іншу. І теж так само працював. Увівши атестат, ми тим самим позбавляємо його у разі поганої підготовки слухачів атестата, і він півроку не зможе працювати інструктором.

Ті, хто виконав усі завдання, колегам співчувають. Проте, новації схвалюють, мовляв, водіїв мають готувати професіонали.

Сергій Подинко, інструктор:

- Постоянные идут изменения. Может, где-то забыл просто. Это нормально для человека. Эта проверка по школам должна быть обязательна. Должен быть срок действия прав. Во всем мире это действует - и нормально.

Візьмуться ДАЇвці й до автошкіл. За підрахунками міліціянтів, в Україні легально працює більше двох тисяч таких навчальних закладів. А скільки нелегальних - полічити годі. Тож щоб люди отримували якісну освіту, школи акредитуватимуть. Від них вимагатимуть усі дозвільні документи, повноцінну матеріальну базу, автодром та обладнані автомобілі. Пройти акредитацію навчальні заклади повинні до 1 вересня. Міліціянти мають намір позакривати всі сумнівні школи. Одну з таких виявили під час імпровізованої перевірки.

Учениця сумнівної автошколи:

- Девушка, как ваша автошкола называется?

- Я еще не знаю, мне ничего не говорили. В этой автошколе нету никаких документов.

- Три месяца вы здесь.

- Еще только подготовка документов идет.

- Так висит, вывеси вон сколько.

Право навчати інструкторам і автошколам міліціянти надаватимуть на п'ять років. Проте, стежитимуть за статистикою аварій. І якщо випускник закладу стане героєм кримінальних зведень, дочасної перевірки не уникнути.

Тарас Білаш, Олександр Мироненко. НТН.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
Серіал "NCIS: полювання на вбивцю"
Серіал "NCIS: полювання на вбивцю"

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.