Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 29 березня 2024
Найкращі детективи світу

Новини каналу Суспільство

Вибрати дату
RSS

Статистика фіксує зростання числа суїцидів в Криму

18 листопада 2010, 14:43

17-тирічна сумчанка намагалася вкоротити собі віку, стрибнувши з мосту. Свідками пригоди стали перехожі. Саме вони й урятували дівчину. Тим часом, статистика фіксує зростання кількості суїцидів у Криму. Мало не щодня з'являються повідомлення про чергові самогубства. У Бахчисарайському районі повісилася дівчина, а в Сімферополі з п’ятого поверху виплигнув підліток.

У селищі Поштовому на шкільному стадіоні повісилася випускниця. Тіло 17-річної дівчини виявив оператор котельні, коли йшов на вечерю.

Володимир Луб'янов, техпрацівник школи:

- У меня был в руках фонарик, я повернулся, включил фонарик и увидел, что она висит, девочка. Она, собственно, стояла на коленях. Я как-то среагировал, думаю, может быть, жива еще. Снял ее. Нащупал пульс, но пульса не было.

Чоловік кинувся до школи. Там стояла компанія молодиків, один з яких був на мопеді. Він поїхав по швидку допомогу, телефоном викликали міліцію. За іронією долі хлопці якраз чекали на дівчину, що повісилася.

Руслан Фурсенко, дільничний інспектор Бахчисарайського РВ міліції:

- Целый день она находилась с компанией в посёлке Почтовое на водохранилище, отдыхали, немного употребляли спиртные напитки, после чего около 4 часов разошлись по домам. Катерина сказала, что пойдет домой, поможет дома, возьмет гитару и придет.

Але в призначений час дівчина не прийшла. Поки хлопці чекали її біля входу, на задньому дворі вона наклала на себе руки. У селищі досі не можуть зрозуміти, як це сталося.

Лариса Денщик, директорка Поштівської школи:

- Была лидером в классе, вся общественная работа в классе держалась на ней, училась хорошо. Поступила в ТНУ на бюджет, характеризовалась в школе только с положительной стороны.

Віталій, товариш загиблої:

- Веселая была, заводная, хорошо на гитаре играла, пела песни, душа компании была. Человек был веселый, даже такого подумать невозможно.

Тепер на шкільному стадіоні на місці загибелі Каті стоїть вінок, а на сільському кладовищі з'явилася свіжа могила. Друзі загиблої самі викопали яму і несли труну через весь цвинтар.

 

Менш трагічно закінчилася спроба вкоротити собі віку для 14-річного сімферопольця. Хлопчина стрибнув з балкона своєї квартири, розташованої на 5 поверсі.

Євгенія Іванівна, свідок:

- Я была на кухне, это было время приблизительно пол седьмого, услышала крик, но я подумала, что это собаку передавила машина, и я не стала выглядывать. А потом уже соседка позвонила, из-за стенки, говорит: "Женя, ты посмотри, что у вас там случилось? Лежит человек у вас".

Підліток у тяжкому стані перебуває в реанімаційному відділенні лікарні. Мати ж хлопця ніяк не може втямити, навіщо він це зробив.

Олеся Ануфрієва, співробітниця Симферопольського МУ міліції:

- Мальчик находился у себя дома в кругу семьи, смотрел телевизор, мать сделала ему несколько раз замечание, что он не делал уроки, а смотрел телевизор. После отошла на кухню. Как произошло - мать не может объяснить, она считала, что ребенок все время находится дома. Узнала она о том, что ребенок выпрыгнул из окна со слов соседей, когда они позвонили в дверь и рассказали, что их мальчик уже лежит на земле возле дома.

Що змусило цілком нормальних дітей піти з життя - можна лише здогадуватися. Ясно одне: причина завжди є.

Мотивів, чому люди намагаються звести рахунки з життям, безліч. Та психологи завважують: якщо уважно ставитися до проблем своїх дітей і близьких, трагедію майже завжди можна попередити.

Віктор Темник, головний психолог Міністерства охорони здоров'я в Криму:

- Во-первых, пытаться всегда понять своего ребенка и найти с ним общий язык, это самое главное. Не иди на поводу каких-то нелепых просьб ребенка, пытаться их скорригировать доступными родителям способами. И, во-вторых, обращать внимание на то, как дети живут современной жизнью, с кем они общаются, что они употребляют, потому что сейчас проблема наркотиков, проблема слабоалкогольных напитков, курения весьма глубока, и воздействует на развитие психики молодых людей.

Світлана Скляренко, Юрій Ламзін.
Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.