Нагадати пароль | Реєстрація
Четвер, 28 березня 2024
Найкращі детективи світу

Новини каналу Суспільство

Вибрати дату
RSS

У Тисмениці на Івано-Франківщині грунти забруднені відходами від вичинки шкір

17 червня 2011, 16:22

Дивна масляниста речовина, шкіра тварин і неприємний запах. Серед райцентру Тисмениці на городах людей - сотні кілограмів непотребу невідомого походження. На тому місці не росте трава та всихають дерева. А тварини, які нап'ються води, довго не живуть. Що саме під землею - в місцевих мешканців дізнавалися наші кореспонденти.

Підземним вмістом свого обійстя Галина Качурак занепокоєна вже давно. Докучає неприємний запах, але то ще півбіди.

Галина Качурак, мешканка м. Тисмениці:

- Тут скільки ми жиєм, стільки років трава не росте. Скільки ми засипаємо, скільки стараємося - нічого не можливо зробити. Тут щось шкідливе, якщо нічого не росте - ні дерева, нічого не росте.

Місцева влада заявляє: на обійстях людей те, що залишилося після вичинки шкір. Саме ці відходи виробництва кількадесят років тому вважали оптимальним добривом. Свого часу їх тоннами звозили з місцевої хутрофірми. Шар такого добрива засипали ґрунтом та приправляли хімікатами.

Галина Качурак, мешканка м. Тисмениці:

- Якщо вода тут стоїть, якщо вода сюди заходить, робиться таке озеро. То там жабки скачуть, а тут - страшно. Всьо помирає. Пси заходять тої води напитися - то теж гинуть.

Як засвідчили аналізи, небезпечної хімії тут вистачає. Колишній працівник хутрового виробництва, а нині - міський голова Тисмениці знає, про що говорить - працювали в спеціальному одязі, аби захиститися від шкідливого впливу.

Богдан Дарчин, міський голова Тисмениці:

- Там є і фарбники, там є і феноли, там є і запах такого хімікату, як нафталін. Зараз нафталін заборонений, а в той час, в сімдесятих роках нафталін використовувався.

Люди переживають, щоб отрута з підземних могильників не потрапила до їхніх криниць. Влада ж обіцяє: ближчим часом хімікати з городів вивезуть.

Володимир Гарматюк, Василь Смага.
Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
Комментарий удален
Комментарий удален
Комментарий удален
Комментарий удален
Комментарий удален
Комментарий удален
Комментарий удален
Комментарий удален
Комментарий удален
Нічого і до тепер не вивезли, напевно й не вивезуть!
Kiw1 01.12.2011, 14:26 ответить
Нічого не вивезли, вже пів року все дальше і так лежить! Ніхто не дивиться навіть до того.
Kiw1 01.12.2011, 14:26 ответить

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.