Нагадати пароль | Реєстрація
Четвер, 25 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Новини каналу Суспільство

Вибрати дату
RSS

Світ засуджує агресивну політику Росії

16 квітня 2014, 21:47

Застосування армії для приборкання заворушень на сході України цілком виправдане. Така позиція Вашингтона, який укотре закликав Росію припинити розпалювати конфлікт у сусідній суверенній державі. Інакше - Білий дім погрожує Кремлю новими санкціями.

У Держдепартаменті США майже немає сумнівів, що уряд Росії контролює збройних бойовиків, які влаштували безлад на сході України. Тому, за слів американських урядників, будь-які заяви Москви про громадянську війну в сусідній країні безпідставні, а використання Києвом армії для поновлення ладу в реґіоні - виправдане. Крім того, Вашингтон ще раз підтвердив готовність до участі в чотиристоронніх переговорах з ЄС, Росією та Україною. Вони мають відбутися 17 квітня в Женеві. Якщо Кремль не піде на діалог, Сполучені штати ладні застосовувати нові санкції.

Джен Псакі, речниця держдепартаменту США:

- Наша стратегічна позиція - в четвер є нагода для всіх сісти за стіл для перемов. Водночас, ми можемо проводити підготовчу роботу до запровадження додаткових обмежень.

***
З огляду на ситуацію в Україні північноатлантичний альянс вирішив зміцнити обороноздатність на сході. Про це заявив генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен після закінчення засідання Північно-Атлантичної Ради у Брюселі.

Андерс Фог Расмуссен, генеральний секретар НАТО:

- Сьогодні ми домовилися про пакет подальших військових заходів щодо укріплення нашого колективного захисту, і союзники продемонстрували солідарність. У нас буде більше літаків і кораблів у Балтійському реґіоні та на сході Середземного моря, й ліпша готовність на суходолі.

Керівник альянсу також зазначив, що блок уже вжив кілька заходів. Вони спрямовані на захист країн-членів організації й узгоджені з міжнародними зобов'язаннями НАТО.

***
Президент Парламенської Ассамблеї Ради Європи Ен Брасер впевнена в тому, що у східних областях України діють організовані озброєні групи. Високопосадовець вважає, що Росія хоче дестабілізувати цілий реґіон. Зі слів очільниці, ПАР'Є ніколи не змириться з анексією Криму, і подбає, щоб такого не сталося з іншими теренами суверенної держави. На думку Брасер, президентські перегони дадуть змогу поліпшити ситуацію.

Ен Брасер, Президент ПАРЄ:

- Якщо Україна проведе вибори і матиме загально обраного президента, тоді ніхто не зможе звинувачувати владу в нелегітимності. Якщо ж волевиявлення відтермінувати, тоді цей аргумент Росія використовуватиме й далі.

***
Кремлівська пропаганда нині агресивніша, ніж пропаганда СРСР у часи "холодної війни". Про це заявив єврокомісар з розширення та політики сусідства Штефан Фюле. Він закликав бути сильними на ґрунті європейських цінностей і рішуче ставати на їхній захист.

Штефан Фюле, єврокомісар з розширення та політики сусідства:

- Ця російська ідеологія дуже небезпечна. Адже її вже не стримує "залізна завіса", яка була під час "холодної війни". Ми потребуємо більше об'єктивної інформації. Проти дезінформації та провокування ненависті треба вжити контрзаходів.

Милена Миронюк
Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.