Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 19 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Новини каналу Суспільство

Вибрати дату
RSS

ООН не вірить казкам Москви

17 квітня 2014, 18:33

Події на сході України - це добре зрежисована і спланована кампанія Росії. Такого висновку дійшли представники Ради безпеки ООН, які вкотре обговорили ситуацію в нашій країні.

Росія має негайно відвести війська від кордонів з Україною і припинити підтримувати безлад на сході. Доповідь заступника генерального секретаря ООН Івана Шимоновича підтримали більшість держав. У ній спростовано заяви Кремля, спрямовані на виправдання своєї агресії. Жодних утисків російськомовного населення ні у Криму, ні в інших реґіонах дипломат не побачив. Федерація одразу назвала промову однобокою, на що почула чітку відповідь міжнародної спільноти. Бешкет - це зрежисовані Москвою акції.

Марк Лаялл Грант, представник Великої Британії в ООН:

- Ми чули від представника Росії сьогодні нову фантастичну розповідь про події у Східній Україні. У мене немає сумнівів, що в майбутньому незалежні звіти посланця ООН з прав людини показуватимуть нам справжню ситуацію, а не викривлену, котру намагається  нав'язати нам Москва, так, як це було з Кримом.

Саманта Пауер, представник США в ООН:

- Ми нині спостерігаємо, як Росія проводить незаконні дії на Сході України, повторюючи те, що коїла на півострові. Це добре організована, професійно зрежисована кампанія підбурювання до ворожнечі й безладу. І її проводить Москва.

Представник нашої держави навів статистику, згідно з якою у Федерації немає жодної школи з українською мовою, хоча там мешкає щонайменше 2 мільйони українців. В Україні ж сотні російськомовних шкіл. Те саме стосується і газет та телеканалів. Радбез вкотре засудив анексію Криму і продовжує вважати півострів територією України.

Юрій Сергеєв, представник України в ООН:

- Крым - это територрия Украины, которая оккупирована.
 
***
Болгари відмовилися від прокладання Південного потоку в обхід України. Вони зрізали на своїй території труби, які символічно заклали у жовтні торік з представниками компанії "Газпром". Євродепутати виступили з ініціативою не реалізовувати російсько-італійського проекту системи газогонів, що мала пролягти дном Чорного моря. І саме сьогодні Європарламент розгляне резолюцію про доцільність цього трубопроводу.

Володимир Світлий
Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
Серіал "NCIS: полювання на вбивцю"
Серіал "NCIS: полювання на вбивцю"

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.