Нагадати пароль | Реєстрація
Четвер, 28 березня 2024
Найкращі детективи світу

Новини каналу Суспільство

Вибрати дату
RSS

Державний кордон захищають справжні козаки

18 квітня 2014, 22:41

Стерегти країну готові й справжні козаки на конях. Тепер українсько-білоруську межу вони стережуть разом із прикордонниками. Захисники-вершники налаштовані рішуче.

15-ро козаків верхи на конях на сторожі українсько-білоруського кордону. Щодня вони долають по 55 і більше кілометрів. Сюди приїхали добровольцями. Кажуть, просилися на рубежі з Росією, але їх відрядили на Волинь.

Василь Сидор, керівник ГО Славутський курінь:

- Ми ж тут не граємося. Ми несемо військову службу і якщо потрібно, ми тут будемо воювать і погибать. Ми готові ризикувать життям. Це не відпочинок. Це дійсно справжня державна служба і несення, відповідно, військового обов'язку.

Василь Сидор - ще й Славутський голова. Каже, місто є на кого залишити. А своє покликання в цей непростий час бачить саме тут, на кордоні.

Василь Сидор, керівник ГО Славутський курінь:

- Якщо ми, кожен мер, а нас небагато - 450 - кожен візьме по 10 км кордону, ми зможемо досить сильно підтримати прикордонну службу.

Олександр Білюк, керівник Луцького прикордонного загону:

- З Луцького прикордонного загону на сьогодні близько 80 чоловік вибули на посилення різних прикордонних загонів, як південних, так і східних. Тому це актуально, що ми за допомогою громадського формування сьогодні збільшуємо щільність охорони Державного кордону.

На березі - справжній курінь. Над водою - спальний намет. Окремо - польова кухня. На обід - рибна юшка, козацький куліш і трав'яний чай. Продуктами допомагають і місцеві селяни. Коней привезли своїх. Без них, кажуть вершники, не можуть.

Василь Остапчук, керівник штабу:

- Ми вже знаємо, як з документами поводитися, що воно означає, доповідаємо прикордонникам, і вони вже, відповідно, приймають якесь рішення.

Прикордонники зазначають: допомога козаків справді відчутна. Адже пішки подолати таку відстань доволі важко. Бійці з амуніцією здатні пройти лише 35 кілометрів.

Михайло Тхір, керівник відділу інспекторів Ветли:

- Брак пального відчуваємо досить, нестачу, до коней - коней заправляти не потрібно, до них лише необхідно гарно ставитися.

Стояти на Волині козацький курінь має намір до президентських виборів. Тоді його заступлять інші громадські формовання.

Роман Ковальчук, Віктор Цісарук
Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
Комментарий удален

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.