Нагадати пароль | Реєстрація
Четвер, 25 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Новини каналу Суспільство

Вибрати дату
RSS

Ситуація на Сході

22 квітня 2014, 23:03

Чекають на висновки представників ОБСЄ українські військові. Лише за великодні вихідні через рубежі не пустили понад тисячу громадян Росії, а в Харкові патруль затримав шпигуна, який замаскувався під безхатька.

Українські військові не провадять на сході країни активних дій і чекають на результати поїздки на Донеччину експертів місії ОБСЄ. Так офіційний Київ виконує ухвалені в Женеві домовленості.

Марина Остапенко, речниця СБУ:

- Міжнародні спостегірачі, на нашу думку, мають отримати змогу особисто проконтролювати Росією озвучених нею в Женеві заяви про звільнення будівель та здачу зброї бойовиками. І ті, хто не здає зброю та продовжує тероризувати населення, на нашу думку, і є тими самими людьми, що заважають виконувати женевські домовленості.

Українські військові тим часом зазнали двох нападів на блокпости. Скоєно наскоки в Добропільському районі Донеччини та біля міста Щастя на Луганщині. В обох випадках бійці атаки відбили. У Харкові ж вдалося схопити шпигуна, що прикидався безхатьком.

Олександр Розмазнін, заступник керівника головного командного центру Міністерства оборони України:

- Військовий патруль на території Харківського університету повітряних сил імені Кожедуба ніс службу. Звернули увагу, що напротязі декілької діб на території всього університету ходе людина без постійного місця проживання. І щось ретельно записує в зошит. Коли ми затримали цю людину, то виявили, що це є співробітник певного відомства сусідньої держави.

Тим часом на кордоні й далі ретельно перевіряють усіх росіян, котрі прагнуть потрапити до України.

Олег Слободян, керівник відділу Державної прикордонної служби України:

- З 17 квітня, з дня посилення контролю громадян Російської федерації, що слідують до України, відмовлено у пропуску через кордон понад одній тисячі осіб. Якщо брати за минулу добу - кордон перетнуло майже 35 тисяч осіб. І відмовлено за минулу добу 242 громадянам Російської федерації.

Ірина Винокурова, Андрій Мартишенко
Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
Серіал "NCIS: полювання на вбивцю"
Серіал "NCIS: полювання на вбивцю"

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.