Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 19 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Новини каналу Суспільство

Вибрати дату
RSS

Як проходить антитерористична операція

23 квітня 2014, 22:35

Антитерористична операція знову в розпалі. Головних зусиль правоохоронці й військові докладають у буремних Слов'янську і Краматорську. Утім, працюватимуть і в інших містах Донецької і Луганської областей. Яких саме заходів уживають - таємниця.

Донбас буремний. На Сході України продовжують хазяйнувати сепаратисти та проросійські активісти.

Станіслав Речинський, радник міністра внутрішніх справ України:

- Если с политиками ведут переговоры политики, то милиция сейчас учитывает вооруженных граждан, которые не могут считаться ни гражданскими активистами, ни сепаратистами, которые рассматриваются как бандиты.

Така позиція силовиків після останніх подій. Зокрема, кривавого вбивства двох людей у Горлівці. Зокрема - депутата міськради. Розбійники й далі викрадають громадян. Досі невідома доля щонайменше трьох журналістів. У полоні сепаратистів і кілька правоохоронців: керівник лінійного відділу на залізничній станції Слов'янськ та виконувач обов'язків керівника міліції у Краматорську. З огляду на останні події, антитерористичну операцію на Сході поновили. Поки активних заходів не вживали, але й склавши руки - запевняють - не сидять.

Віталій Ярема, перший віце-прем'єр-міністр України:

- АТО не значить, що сьогодні всі війська пішли в бій і почали затримувати, це велика оперативна робота для того, щоб затримати когось, треба знати його місцезнаходження, його озброєння, де він спить, як пересувається, знати його оточення.

І вочевидь вже є перші результати такої польової роботи. Бандити, принаймні, пораховані. Нині мапа неспокійного Сходу така: в самому Донецьку захоплена обласна держадміністрація, яку контролюють майже шість сотень проросійських активістів. У Макіївці, Маріуполі, Єнакієвому вони блокували міськвиконкоми. У Горлівці в будівлі управління внутрішніх справ приблизно 30 нападників у масках. У Краматорську сепаратисти у приміщеннях міліції, служби безпеки, в телевежі. Та найгарячіше, як і раніше, у Слов'янську: захоплені місцеві управління МВС, СБУ, а по периметру міста 7 блокпостів, де чергують майже півтори сотні озброєних чоловіків. Ці населені пункти - перші об'єкти антитерористичної операції. Утім, в Кабміні зазначають - активних дій не буде.

Віталій Ярема, перший віце-прем'єр-міністр України:

- Є великі ризики того, що може постраждати цивільне населення, цього і чекає РФ, і ми повинні провести операцвю так акуратно і в правовому полі, щоб цивільні люди не постраждали.

Утім, що саме робитимуть правоохоронці, урядовець не зазначив. Мовляв, інформація таємна. Та все ж анонсував - перші результати вже незабаром.

Олена Ткаченко, Христина Шкудор, Кирило Коротких
Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.