Нагадати пароль | Реєстрація
Четвер, 25 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Новини каналу Суспільство

Вибрати дату
RSS

Росіяни влаштовують полювання на відьом

28 квітня 2014, 23:31

Поховання рідної людини - не привід. Після 12-годинної розмови на залізнодорожному перепускному пункті агенти федеральної служби безпеки не пустили до Росії помічника депутата Верховної Ради України лише за те, що той патріот і розділяє погляди свого керівника.

Росіяни влаштовують полювання на відьом. У цьому переконався українець Руслан Кисіль, який їхав до Ростова на похорон тестя. Російські прикордонники зсадили чоловіка з потяга й затримали. Все - через один-єдиний документ, який побачили серед речей під час огляду.

Руслан Кисіль, помічник народного депутата України:

- А це що у вас за посвідчення? Кажу - це службове посвідчення. Можна поглянути? Я їм показав. Де ви працюєте? У Верховній раді. Помічником народного депутата. Коли мене туди привели, назвали мені такі біографічні дані, які далеко не всі знають, тут же показали мені ціле досьє на Дмитра Андрієвського, сказали, що цій людині в'їзд в Росію заборонений. Я говорю: а Руслану Кісілю чому в'їзд заборонений? Тому що ви його помічник, напевно, розділяєте його погляди.

Після кількахвилинних телефонних перемовин прикордонники таки не пустили Руслана в Росію. Не зважили навіть на причину подорожі: ховати батька поїхала сама дружина. З тяжким серцем їй довелося залишити чоловіка в руках співробітників російських спецслужб. А ті влаштували кількагодинний допит про ситуацію в Україні.

Руслан Кисіль, помічник народного депутата України:

- А чому там так? А як зараз настрій в Києві? А чому ввели війська в Донбас? Чому в Слов'янську така ситуація? Ви ж знаєте, що цих повстанців, вони не називають їх сепаратистами, що цих повстанців підтримує 90% мешканців Донбасу. Заборонили мені виходити будь-куди. Там по периметру забор такий. В супроводі прапорщика я міг прогулятися трохи, щоб не сидіти у приміщенні.

Загалом Руслан провів під наглядом російських спецслужбовців одинадцять годин. Потім його посадовили на потяг назад до Києва, а в паспорті поставили печатку із забороню в'їзду до Російської федерації. Законних підстав для цього чоловік від спецслужбовців так і не почув.

Олександр Храпач, Олександр Кругликов
Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.