Нагадати пароль | Реєстрація
Четвер, 25 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Новини каналу Суспільство

Вибрати дату
RSS

Останні події на Донеччині

1 серпня 2014, 23:44

Страшний день для українських вояків. Неподалік міста Шахтарська на Донеччині бійці потрапили в засідку терористів. Загинули 10-ро десантників, 13 поранені, є й зниклі безвісти. Не минулося без жертв і постраждалих серед мирного населення в обласному центрі. Один із набоїв терористів вибухнув поряд із маршруткою.

Ці жахливі кадри - з Шахтарська. Нині він - одна з найгарячіших точок на Сході. Запеклий бій з терористами триває. У четвер увечері колона українських військових потрапила в засідку. Невдовзі з'явилося відео, де найманці вихваляються проведеною спецоперацією.

- Да, да, да… Называется "Сам себе режиссер. Очевидец."

- Как вы видите, результат налицо. Одна единица бронетехники уничтожена, 2 захвачены.

Загинули 10-ро десантників, 13 поранені, є й зниклі безвісти. Нині підрозділ виведений із зони активної фази АТО.

Юрій Галушкін, в. о. командувача Високомобільних десантних військ ЗСУ: 

- Я не можу вам детально розказати обставини, командір підрозділу виводив своїх підлеглих з населеного пункту Шахтарськ, попав в засідку, був бій, за результатами бою понесли великі втрати. На даний момент підрозділ виведений з зони обстрілу і знаходиться в базовому таборі, в іншому місці, вогневого впливу на нього немає, всі поранені та загиблі евакуйовані.

***
У Донецьку вранці страшний вибух налякав мешканців Кіровського району. Схід сонця містяни зустріли під гуркіт неподалік шахти імені Абакумова. Один із набоїв розірвався біля маршрутки. Людей мало не пошматувало. Тяжко поранені четверо пасажирів, а шофер Газелі від ушкоджень помер у лікарні. Внаслідок постійних обстрілів без електропостачання 4 з половиною тисячі приватних і 44 багатоповерхових будинків. У багатьох районах немає води.

***
Тим часом кільце навколо Донецька звужується. За дві доби сили АТО визволили від терористів селище Новий Світ. Бойовики застосували проти вояків систему Град і міномети. Втрат серед армійців немає.

Андрій Лисенко, речник інформаційного центру РНБО України:

- Підрозділи сил АТО повністю звільнили від бойовиків населений пункт Новий Світ Донецької області та підняли Державний прапор на центральній будівлі. Наразі там вже розпочались роботи з відновлення систем життєзабезпечення та інфраструктури.

Нині українські бійці провадять операцію вздовж державного кордону.

Андрій Лисенко, речник інформаційного центру РНБО України:

- Окремі підрозділи, які дислокувалися в районі пунктів пропуску Довжанський, Ізварине та Червонопартизанськ та перебували під постійним обстрілом артилерійських систем, в тому числі з установок Град, відведено на нові безпечні рубежі.

***
А це вже Авдіївка. Біля укріплень терористів українські добровольці знайшли людину, яку бойовики тримали як раба. 

- Это не люди. Это какие-то собаки. Полное беззаконне. Ни оправданий каких-то, милосердия нет. Просто бьют до полусмерти, и все. Лучшее спасенне твое - молчать, а если будешь что-то говорить, извините, просто изобьют до смерти.

Олена Єлисеєва, Андрій Воронько
Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.