Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 29 березня 2024
Найкращі детективи світу

Новини каналу Суспільство

Вибрати дату
RSS

Ситуація на полях війни

28 серпня 2014, 00:12

На Донбасі бойовики продовжують обстрілювати міста й мирних мешканців. Є загиблі й серед українських вояків. За останню добу в зоні АТО втратили життя 13-ро армійців, 36 поранені.

Найскладніша ситуація залишається в місті Іловайську. Там майже безперервно лунають вибухи й автоматні черги. Українська артилерія завдала кілька прицільних вогневих ударів по скупченню терористів. Внаслідок обстрілів найманці втратили більше двох сотень своїх бійців, дві системи Град, броньовану вантажівку й чотири міномети. Ще одну мінометну обслугу вдалося знищити у відповідь на напад на позиції сил АТО неподалік населеного пункту Красний Яр.

Леонід Матюхін, речник штабу АТО:

- Продовжуються оборонні бої за утримання населених пунктів Новосветловка, Хрящувате. Здійснюється зачистка підрозділами сил АТО населених пунктів Родакове, Іллірія та Маломиколаївка. Тривають бойові дії з метою утримання під контролем міста Іловайськ та під'їзних шляхів і переважаючих висот довкола нього.

За інформацією Ради нацбезпеки та оборони, протягом доби сили АТО 34 рази вступали в сутички з терористами. Вояки успішно відбили напад на блокпост найманців поблизу селища Адріанаполя та захопили 8 бойовиків зі зброєю. Бандити захопили селище Старобешеве Донецької області. А тим часом Росія продовжує збільшувати кількість солдатів і техніки на українській тероторії.

Андрій Лисенко, речник інформаційного центру РНБО України: 

- За оперативними даними, на виїзді з населеного пункту Побєда розгорнуто штаб батальйонної тактичної групи Збройних Сил Російської Федерації. В населений пункт Амвросіївка зайшло 5 БТР та 1 Камаз з живою силою. Якщо і ця тактична група заблукала й випадково зайшла на територію України, як і десантники 98-ої дивізії ВДВ, нам залишається нагадати, що повернутись до Росії вони можуть, тримаючись напряму прямо на Схід.

Внаслідок атак терористи зруйнували лікарню в Новоазовську. Нині цей та кілька прилеглих населених пунктів захоплені найманцями й російськими солдатами. Аби завадити подальшому наступу ворогів, до Маріуполя відрядили підкріплення у складі кількох тисяч вояків і нової бронетехніки.

Боєць Національної гвардії:

- Очень дружный коллектив, дух боевой высокий, все дружные, все на позитиве. Все хорошо!

А це вже кадри з Донецька. Вибухами пошкоджено будинки мирних мешканців і підприємства.

Охоронець підприємства:

- Я там под стол упал, короче, думал, что все. Осколки полетели. Стекло разбилось. Забежал в подвал и выжил поэтому только.

Значно почастішали випадки порушення повітряного простору на півдні України. У Херсонській області прикордонники зафіксували трьох ґвинтокрилів Федерації. Після короткої розвідки російські гелікоптери повернулися назад.

Андрій Лисенко, речник інформаційного центру РНБО України:

- Російськими військовими проводиться обладнання позицій в районі м. Джанкой та на півночі тимчасово окупованого Криму. Серед місцевого населення поширюється інформація про можливі військові дії.

Водночас українські розвідники відзначають зменшення російської військової присутності у прикордонних районах Білгородської, Курської, Воронезької та Брянської областей.

Олександр Храпач, Олексій Соловей
Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.