Нагадати пароль | Реєстрація
Субота, 20 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Новини каналу Суспільство

Вибрати дату
RSS

Особливості початку нового навчального року в зоні АТО

29 серпня 2014, 20:31

День знань чи війна. На Луганщині першого вересня почути шкільні дзвоники планують і терористи, і українська влада. Скасувати свято ніхто наміру не має - як у середніх закладах, так і у вишах.

Щастя стало першим містом на Луганщині, яке відвоювали українські війська в найманців. Операцію з визволення тут було проведено миттєво - інфраструктура майже не пошкоджена. Тож школи готуються до Дня знань - їх чепурять, миють від пилу класи, на територіях косять траву та білять бордюри.

Олександр Богиня, секретар Щастинської міськради:

- Мы относимся ку Жовтневому району Луганска. Казначейство заблокировано и производить отплаты через государственный бюджет нереально. Но прийнято решение - дети пойдут в школу как положено.

Лише за 20 кілометрів від українського Щастя в захопленому російськими найманцями Луганську до Дня знань також готуються. Терористи хочуть відкрити 6 шкіл із майже 70. Влада ж має намір розпочати навчальний рік лише на теренах, які контролюють війська. Там же, де діють бойовики, дітям іти до закладів не радить. 

Ірина Веригина, в.о. голови Луганської облдержадміністрації:

- Бойовики і терористи телефонують учителям і телефонують учням для того, щоб всі прийшли на 1 вересня. У нас є інформація, підтверджена на 100%, що вони готують провокацію на тій території, яку не контролюють українські військові. Є рішення, прийняте на найвищому рівні, що навчальний рік починається на території, підконтрольній українській армії. Там, де не підконтрольна - навчальний рік починатися не буде.

Частина вишів з Луганська виїхали на безпечні території. Так, в університеті імені Шевченка кілька факультетів на визволених чи підконтрольних Україні територіях. Тут і розпочнуть навчальний рік - дистанційно, через інтернет чи скайп-зв'язок. 

Віталій Курило, ректор Луганського національного університету ім. Тараса Шевченка:

- На привеликий жаль, не зможуть розпочати навчання студенти, які знаходяться на окупованих територіях. Тому що з ними, як правило, немає зв'язку. З тими, у кого є зв'язок через мобільний чи інтернет, ті також включаться в навчальний процес.  

Мерія ж в Луганську офіційно заборонила 1 вересня відкривати школи та дитсадки.

Євген Соломін
Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.