Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 29 березня 2024
Найкращі детективи світу

Новини каналу Суспільство

Вибрати дату
RSS

Ситуація на фронті

30 вересня 2014, 21:11

Найманці б'ють Градом по населених пунктах на сході України. Надзвичайно гаряче на Донецькому летовищі: терористи невпинно стріляють по позиціях сил АТО з танків, мінометів і систем залпового вогню. В РНБО кажуть про трьох поранених армійців.

Градами по Попасній. Терористи вранці гатили по мирних мешканцях Луганщини. Про загиблих і поранених, а також численні пожежі в місті повідомив керівник області Генадій Москаль.

Генадій Москаль, голова Луганської облдержадміністрації:

- Тільки вчора школа відкрилася. Вчителя як почули, що почали бомбити Градом, дітей сховали під сходи. Ударною хвилею повілітали шибки. Де ОБСЄ? Де воно? Воно взяло на себе зобов'язання на мінських угодах. Вони бояться. Повідсиджувалися в їхніх підвалах. Ситуація виходить з-під контролю. У нас контролюється, а от у них. Як ми їх можемо контролювати.

Так само з систем залпового вогню бойовики поливали село Троїцьке Ясинуватського району Донеччини, й били з Кіровського в бік Єнакієвого. Градами цього літа майже знищили Хрящувате, в передмісті Луганська. Там будинки перетворилися на згарища. Місцеві й досі не ймуть віри, що залишилися без даху над головою.

- Ад хороший мы прошли!

- Страшно было, не дай бог, никому не желаю такого! Врагу даже. Это надо пережить!

Ось така ситуація у Широкиному, що на Донеччині. Після кількаденного обстрілу від населеного пункту - самі руїни. А в Первомайську до рук терористів потрапив лист від мешканця міста зі скаргою на дії найманців. Так званого захисника вигаданої Новоросії це неабияк обурило. 

- Я хочу увидеть умника или умницу, которая это написала: как можно размещать орудия возле домов, вы воююте за спинами населения? Поднимите руку, кто это написал, я хочу посмотреть на этого человека! И если так надо, мы будем стоять в любой квартире, в любом доме.

Врешті-решт бойовик попереджає люд - за такі листи можуть розстріляти.

- Расстрелять его на фиг, можно было бы расстрелять, чтобы другим неповадно было!

Спокій і чисте небо тільки сняться мешканцям кількох районів Донецька. Там бої точаться за летовище. Ось аеропорт після обстрілу з Градів. Навколо клуби диму від набоїв, які щойно вибухнули. А це вже місце, звідки гатять найманці. Свої позиції бойовики облаштували на вулиці приватного сектору.

- Взялись плотно, пушками, танками, выкурим!

- Аллах-акбар! Огонь!

В РНБО зазначають: найманці по кілька разів на день обстрілюють позиції антитерористичної операції.

Андрій Лисенко, речник інформаційного центру РНБО України:

- Протягом минулої доби незаконні збройні формування 5 разів обстріляли позиції сил АТО біля с.Нікішино Шахтарського району з артилерії, мінометів та стрілецької зброї.  Отримані від Росії 240-мм самохідні артилерійські установки Тюльпан бандити також використовують для обстрілів житлових кварталів м. Дебальцеве.

В Радбезі запевнили: за останню добу жодний армієць не втратив життя, трьох вояків поранено.

Павло Прядко, Олег Мацкевич
Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.