Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 29 березня 2024
Найкращі детективи світу

Новини каналу Суспільство

Вибрати дату
RSS

Хроніки перемир'я: обстріли та атаки тривають

1 жовтня 2014, 21:06

Страшний день - для мешканців Донецька. Щонайменше 10-ро городян загинули внаслідок обстрілів бойовиками Київського району міста. Найманці й російські військові намагаються захопити летовище. І продовжують нагромаджувати сили під Дебальцевим.

Набій в асфальті, навколо зупинки розкидані тіла. В Донецьку вкотре обстріляли мирних мешканців. Цього разу бойовики поцілили в людні місця. Спочатку в пасажирського автобуса. Загинуло 8 містян.

Жах і на території 57-ї школи. Щойно діти за парти - на подвір'ї загуркотіло. Загинули 4-ро людей, 8-х поранено. Учні не постраждали. Далі їх заховали в підвалі.

- Давайте, давайте, выводите детей, давайте, еще детей, прямо, прямо...

Вже за звичним сценарієм на місцях вибухів першими з'являються російські медійники, а бойовики точно знають, хто й куди цілив. 

- Били целенаправлено точно в школу, и били целенаправлено именно в то время, когда проводилось занятие.

Втім, за фрагментом набою та характером пошкоджень вже самі містяни визначили - стріляли по людях з району, підконтрольного найманцям. 

- Мы услышали где-то взрыв вдалеке, начали бежать, и тут в крышу попал снаряд, в школе крышу пробило, штукатурка посыпалась, мы начали бежать в подвал.

Без газу в Донецьку залишається більше 4 тисяч споживачів і 15 багатоповерхівок. Водночас у Луганську через дії бандитів є загроза цілковитого знеструмлення міста. Терористи продовжують руйнувати інфраструктуру Донбасу.

Андрій Лисенко, речник інформаційного центру РНБО України:

- За оперативною інформацією, наразі нараховується 29 об'єктів керування повітряним рухом, що зазнали пошкоджень чи руйнувань. З них в Донецькому аеропорту - 17, у Луганському - 8, на радіолокаційному комплексі у м. Артемівськ Донецької області - 4. Прогнозована вартість відновлення пошкоджених та зруйнованих об'єктів становить понад 700 млн. грн.

Гатять бойовики й по українських військових. Знову атакують Донецьке летовище. Українським військовим вдалося втримати позиції. Напружена ситуація залишається в Маріуполі, Щасті, терористи нагромаджують бронетехніку неподалік Дебальцевого.

Владислав  Селезньов, речник штабу АТО:

- Вночі неконтрольовані збройні формуванн обстріляли позиції українських військовослужбовців, під мінометні обстріли потрапили наші підрозділи поблизу Щастя, Фрунзе, Красноборівка, Чернухіно та Ольховатка.

Серед армійців, за офіційними повідомленнями, загиблих немає, 5-х бійців поранено. Водночас з 1 жовтня моніторити режим фіктивного перемир'я має група у складі українсько-російських військових разом з представниками ОБСЄ. Люди сподіваються на повернення спокою на Донбас.

- Слава Богу, что состоялось 1 октября - это большая радость для детей, но что сейчас происходит - мы уже привыкли к этим канонадам, думаем, что это скоро окончится. Жить-то дальше надо, поэтому живем, выживаем … все будет нормально.

Ігор Шумик
Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.