Нагадати пароль | Реєстрація
Четвер, 28 березня 2024
Найкращі детективи світу

Новини каналу Суспільство

Вибрати дату
RSS

Сумнівне будівництво у Голосіївському заповіднику

22 листопада 2014, 12:51

Будівельні роботи в зеленій зоні! В національному природному парку Голосіївський, що в Києві, днями вирубали десяток дерев і зняли чималий шар ґрунту. Тут планують облаштувати гірськолижний спуск. Утім, місцеві припускають, що то буде житлова забудова.

Ще кілька тижнів тому тут росли дерева. Нині - чиста, наче глянцева територія. В національному природному парку Голосіївській будують лижну трасу. Вона проляже поверх старої, що як і земля під нею, належить університету фізичного виховання та спорту. Місцеві мешканці розповідають - роками тут були дві невеликі просіки з підйомниками. Утім, задля нового спуску територію розчистили й збільшили втричі. І тепер старожили району занепокоєні.

Олексій, мешканець м. Києва:

- Начинается с малого, перерастает в большее, сейчас здесь мы видим лес, позже, возможно будут кафе, ларьки, и т. д.

До того ж під час спорудження траси зруйнували саморобні велосипедні доріжки. Громадські активісти припускають - забудовники накинули оком і на цей схил.

Олексій, мешканець м. Києва:

- Это очевидно связано, потому что трасса простояла около трех лет, на ней все тренировались, прикладывали усилия, чтоб она была в хорошем состоянии, а теперь вдруг появляется это строилище и сносится трасса.

Люди наголошують - не проти самої траси й розвитку екстремальних видів спорту, але хочуть мати гарантію, що це не привід забудувати схил.

Олександр Зінченко, громадський активіст:

- Чтобы не возникало вопросов, неплохо было бы, чтобы товариши показали документы, согласованный план, вот есть план - здесь будет спуск и, возможно, обслужитвающие строения.

Та цих документів не бачила й адміністрація самого парку!

Олександр Палащенко, керівник служби охорони Національного природного парку Голосіївський:

- Вони роблять докумети на цей спуск, але, мабуть, не встигають, вони завірили, що предоставлять документи на цю горку. Відповідні листи надходили, але рішення парку ще не було.

Тож керівництво парку звернулося до природоохоронної прокуратури. Мовляв, на яких підставах тоді тут вирубали дерева й зняли шар ґрунту.

Олександр Палащенко, керівник служби охорони Національного природного парку Голосіївський:

- Були тут екологічна інспекція, яка робила заміри, будле робити висновки і розщитувати шкоду.

Про ймовірну шкоду природі кажуть й екологи.

Володимир Борейко, директор Київського еколого-культурного центру:

- Если в каких-то деревьях, которые планируют зачищать, есть представители Красной книги, то их нужно или переносить, или оставлять. Там могут быть мхи, папоротники, насекомые, летучие мыши, которые занесены в Красную книгу.

Вдалося Свідкові поспілкуватися й із забудовниками гірськолижного спуску. Запевняють - вони представляють інтереси університету фізкультури. Порушень у діяльності не бачать. І навіть на словах описують - що тут буде.

Генадій, представник Національного університету фізичного виховання та спорту:

- Будет детская школа для катания детей и обучения, чем плохо? Не будет здесь домов, никаких других мероприятий, будет горка для экстремальных видов спорта, сноуборды, лыжи.

Кажуть - за будь-яких обставин траса запрацює вже цього сезону.

Олена Ткаченко, Олег Мацкевич
Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.