Нагадати пароль | Реєстрація
Субота, 20 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Новини каналу Суспільство

Вибрати дату
RSS

Застави для підозрюваних у корупції будуть значно збільшені

27 березня 2015, 23:37

Саме боротьба з корупцією була основною темою засідання колегії МВС, у якій брав участь і прем'єр-міністр. За словами Арсенія Яценюка, нині основний клопіт у тім, що правоохоронці затримують корупціонерів, а суди їх на час слідства відпускають. Тож в уряді вже придумали, як із цим боротися.

Кабмін пропонує збільшити застави для підозрюваних у корупції. Відповідні зміни до законодавства мають внести вже найближчим часом.

Арсеній Яценюк, прем'єр-міністр України:

- Споглядаючи на останні події, в тому числі коли суди випускають корупціонерів під умовні застави, уряд вносить до парламенту зміни до кримінально-процесуального законодавства з метою суттєвого посилення і підвищення відповідальності корупціонерів, в тому числі і з тією метою, щоб за копійчані застави їх не випускали, а потім по всьому світу їх шукали.

Щодо гучного затримання вже колишнього керівника Державної служби з надзвичайних ситуацій, міністр внутрішніх справ попросив відсторонених голів обласних управлінь дати свідчення про те, скільки грошей із них збирав Сергій Бочковський.

Арсен Аваков, міністр внутрішніх справ України:

- Сьогодні ми приймемо рішення, хто з вас і яку участь у цьому брав, яку позицію займає, і як буде працювати далі. Чи не буде працювати. А крім того - хто буде як відповідати. Хочу, щоб ви подумали про це і, зокрема, про ту статтю закону України, в якій прописано, що той, хто заявив про вимагання хабаря, звільняється від відповідальності.

Якщо ж керівники регіональних управлінь не захочуть свідчити, покази обіцяють отримати від їхніх заступників.

Олександр Турчинов, секретар Ради нацбезпеки та оборони України:

- Якщо керівники не захочуть давати свідчення, значить, покази даватимуть заступники, якщо не заступники, які також сядуть, значить помічники. До пожежників дійдемо. Буде необхідність, проводитимемо суд на стадіоні.

Стимулюватимуть викривати корупціонерів і слідчих із особливо важливих справ. Їм хочуть у кілька разів підвищити зарплати. Відповідне рішення можуть ухвалити вже на наступному засіданні уряду. Втім, про які саме суми йдеться - прем'єр-міністр не повідомив.

Ірина Винокурова
Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
Комментарий удален
Коррупционер рассуждает о коррупции, круто!!!
Марыся 01.04.2015, 12:31 ответить
Комментарий удален
Какие заставы могут быть в делах про взятки икоррупцию. И почему эти заставы вносят левые люди.
Петро 27.03.2015, 23:56 ответить

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.