Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 29 березня 2024
Найкращі детективи світу

Новини каналу Суспільство

Вибрати дату
RSS

Перші враження киян від нової поліції

7 липня 2015, 01:46

Цими вихідними на вулиці Киева вийшли нові поліційні патрулі. Зараз минає друга доба їхньої роботи. По суті вони замінять собою патрульно-постову службу та державну автоінспекцію. Мешканці столиці активно обговорюють, як поводяться люди в чорній формі. Наприклад, в Інтернеті сьогодні поширили ось такі фотографії, на яких новоспечені полісмени о четвертій ранку заштовхуюють на тротуар позашляховика, який перед тим бешкетники з того ж таки тротуару запхали на проїжджу частину. Нових полісменів у Києві дві тисячі. Їм видали нову форму, дуже схожу на американську, та новенькі автомобілі. Багатьом нова поліція подобається, але є й багато скептиків, які нарікають на брак у новачків досвіду.

Перші дні роботи копів. Десятки машин по всьому Києву. Сотні патрулів на вулицях. Кожен їхній крок розглядають, як у лупу. Й керівництво, й прості містяни. Шукають найменший прокол. Надто такий - шестигодинне оформлення ДТП!

- ГАИшники справились за час, они этим занимались с 10 до 4 утра.

Ця аварія сталася на вулиці Басейній. Зіштовхнулися, як в анекдоті, Кадилак і Таврія.

Євген, мешканець м. Києва:

- Две машины, никого не трогая, через клумбу пролетая на красный, без номерных знаков, она ударила эту машину - джип, водитель сбежал.

Патруль приїхав хвилин через 20. А далі почалося найцікавіше.

Євген, мешканець м. Києва:

- Полицейские прибыли на место, пока мы им не сказали, а это уже было 20-30, пока фишки расставляли - вы займитесь поиском человека, который сбежал, а еще кто-то сбежал.

Та що там шестигодинне оформлення ДТП. Увесь день Інтернетом ширилася інформація, що нібито за першу добу патрулювання поліцейські загубили два пістолети й розбили чотири патрульні авта! В коментарях з цього вдосталь кепкували. Утім, згодом виявилося - це просто вигадка.

Катерина Згуладзе, заступник міністра внутрішніх справ України:

- Будем думать, что кто-то просто ошибся.

Ось справжня міліцейська статистика. За другу добу патрулювання поліцейські виїхали на майже 1800 правопорушень. Затримали двох крадіїв, просто на гарячому. Й зареєстрували 76 ДТП.

Олена Ткаченко, кореспондентка:

- Доба патрулювання. Виїзди на 1800 правопорушень, 200 екіпажів, 4 сотні поліцейських. Вони популярні, не тільки за службовим обов'язком, чимало киян хочуть з ними просто сфотографуватися.

Олександр Охрименко, поліцейський: 

- Багато фото було з боку громадськості, перші дні це було просто як: доброго дня.

Позувати не відмовляється - можливо, каже, зокрема таким чином правоохоронці, яка раніше не викликали довіри, стануть ближче до людей. Поліцейські й нині на вулицях. Всі у чорному. Зізнаються - спекотно.

- Чуть-чуть, но нормально.

Дівчата тримаються за свої Форти-17, кажуть - патрулювати не страшно.

Інна Ковальчук, поліцейський:

- В основному люди питають - як куди пройти, паркуються в другому ряду, це стандартне, просимо, щоб забрали машину, посміхаються і прибирають автомобілі.

На камеру кияни розповідають - до поліції відносяться упереджено, просто звикли до зовсім інших розмов з міліцією. Ігор розповідає - зупинився на узбіччі поговорити по телефону. Аж тут перед ним - патруль.

Ігор Степанченко, мешканець м. Києва:

- Ну я думаю, як завжди, наша поліція почне розкачувати ситуацію. Я вже став з бардачка шукати документи, документи потрібно однозначно показувати, він підходить і питає - чи все гаразд, ми побачили, що ви на аварійному сигналі.

Каже - ледь щелепу підібрав. Оце і все? Став чекати подальшого діалогу.

Ігор Степанченко, мешканець м. Києва:

- Ну якщо все гаразд, то щасливої дороги, розвернулися і поїхали далі, якби це було 2 роки назад, я як мінімум разів 10 обійшов машину, подивився, чи нічого не додалось, чи нічого не зменшилось.

- Вгамували і більше ніхто не виходив, ми щасливі, вже добу!

Ліза розповідає, як поліцейські врятували її спокій. Будинок дівчині навпроти Подільського райвідділу. Каже - вечорами тут справжні концерти.

Єлизавета Бельська, мешканка м. Києва:

- Вчора протягом всього дня тут на міліційному подвір'ї стояли 8-9 міліціонерів, у формі, гучно лаялись, вживали ненормативну лексику, реготали і заважали нам, сусідам, так що неможливо будло зосередитись.

Раніше в таких випадках вона ніколи не скаржилася. Кому - міліції на міліцію? Але вчора ризикнула - викликала патруль. Хлопці прибули швидко. Порушники - кинулися в розсипну. Залишився один, ось він на фото, але поліцейські його не карали. Тільки усно попередили. Та все одно місцеві мешканці сприйняли це як особисту перемогу.

Олена Ткаченко, Олександро Кругликов
Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.