Нагадати пароль | Реєстрація
Четвер, 28 березня 2024
Найкращі детективи світу

Новини каналу Суспільство

Вибрати дату
RSS

Хвиля нелегальної міграції може докотитися до України

28 серпня 2015, 21:21

Україні, можливо, доведеться розселяти на своїй території втікачів з Африки й Близького Сходу. Європа тріщить по швах від нашестя нелегалів. Урядники Євросоюзу шукають методи уладнання кризи, адже тисячі людей щодня штурмують кордони держав, а найстрашніше - масово гинуть у пошуках ліпшого життя.

Вокзали, морські порти, узбережжя курортних островів. Угорщина, Сербія, Македонія, Туреччина, Греція. Країни Євросоюзу і ті, які планують вступити до спілки, мусять пропорційно розселяти мігрантів з Півночі Африки й Близького Сходу на своїх територіях. Європа переживає найбільшу міграційну кризу з часів Другої світової війни. Голова Єврокомісії Жан Клод Юнкер пропонує встановити обов'язкову систему квот для мігрантів. Приміром, Україна за підрахунками єврочиновників зможе розмістити на своїй території до ста тисяч утікачів з Лівії, Сирії, Іраку, Ємену й Еритреї. Німеччина - одна з країн, яка підтримує ініціативу. Через небувалий потік нелегалів до Старого світу днями там зробили сенсаційну заяву.

Томас де Мез'єр, міністр внутрішніх справ ФРН:

- Якщо ніхто не дотримується закону, функціонування Шенгенської зони - під загрозою. Ми не можемо прийняти й розмістити 40 відсотків усіх утікачів. Франція, Бельгія й інші європейські країни мусять разом з нами шукати вихід з міграційної кризи.

Залишатися в Європі мають право лише ті біженці, які втекли від військових дій - кажуть єврокомісари. Решту людей примусово повертатимуть додому. Вже восени мають  ухвалити відповідний законопроект. Він встановить кримінальну відповідальність для контрабандистів, які нелегально переправляють міґрантів через кордони. До в'язниці саджатимуть і самих нелеґалів, які несанкціоновано проникли в ЄС.

Напередодні на автобані в Австрії у вантажівці знайшли тіла 71 мертвого мігранта, з-поміж них троє дітей. Люди задихнулися в причепі, контрабандисти покинули їх помирати. Тіла вже почали розкладатися.

Вікторія Цзіжер-Ковач, речниця поліції:

- Ми заарештували чотирьох підозрюваних - трьох болгар і одного афганця. Ще два десятки імовірних спільників свідчать у справі. Тривають обшуки. Угорська й австрійська поліція об'єднали зусилля.

По інший бік Середземномор'я, у Лівії, напередодні втопилися 200 нелегалів, переважно жінки й діти. Сотні людей зникли без вісти.

Айман Таллаал, громадянин Сирії:

- Середземне море стало домовиною для таких людей, як ми. Це маршрут смерті. Але я, моя родина, ми змушені тікати з Батьківщини й рятувати дітей від війни.

Європейці кажуть - ситуація щодня стає дедалі загрозливішою. Тому Франція, Велика Британія, Німеччина, Італія й інші країни ЄС мають об'єднати зусилля і врятувати цих людей від загибелі.

Джуліан, активіст:

- Одна справа, коли сотні людей гинуть у Середземномор'ї, і зовсім інша, коли це відбувається поруч з тобою. Усі мають зрозуміти - це спільна трагедія Європи й світу. У цих людей невеликий вибір - загинути на батьківщині, або ризикнути й спробувати втекти.

Александр Вуйчич, прем'єр-міністр Сербії:

- Хтось зводить паркани на кордонах, стіни, прокладають колючий дріт на рубежах, хтось реєструє відбитки пальців цих людей, або розселяє в спеціалізованих центрах. Приміром, у Сербії більшість з них залишатися не бажають. Ми - одна з транзитних країн. А там, куди прагнуть потрапити біженці - для всіх бажаючих місця немає.

Дебати з приводу уладнання рекордної міграційної кризи тривають. І Києву, найімовірніше, напевно доведеться селити сотні тисяч нелегалів на своїх чорноземах.

Ірина Борсук
Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
Ведь вот что интересно: они не просятся, они нахально лезут, ползут, плывут, топают куда им взбрендится, а мы должны "с дорогой душой" говорить "добро пожаловать"? Кто их ждёт и кому нужны их проблемы?
Алена 29.08.2015, 14:14 ответить
Вот что готова дать нам Европа - своих нелегалов. и не просит, а "должны"!!!
Lol 28.08.2015, 22:09 ответить
В Евросоюз нас не беруть,безвізовий режим не дають,а мігрантів-будьте любезны. Спасибо.
Іра 28.08.2015, 22:08 ответить
В Украине война идёт, гибнут люди, накануне зимы участники АТО раздеты и плохо обеспечены вооружением, в стране безработица, нищета, полно своих беженцев - вот очём думать надо. Может быть нам, гражданам Украины, надо готовиться мигрировать куда-то, чтобы освободить место африканцам? И почему это диктуют Украине извне? Пусть реально помогают приструнить путина, а не болтологией занимаются. Кто виноват, что Запад вовремя не остановил эту навалу с Африки и Востока? Мы, пенсионеры, и так за этот год нищими стали, так теперь ещё за наш счёт надо будет содержать этих беженцев?
Вадим 28.08.2015, 21:59 ответить
Никаких границ не открывать, никого не поселять, у нас и своих тунеядцев полно...
Lehrer 28.08.2015, 21:56 ответить
Всіх втікачів треба направляти в багату роССію, там народа не хватає, а вільних земель повно. Он на кордоні з Китаєм роССійські кордони вже опудала охороняють, а вони, скоти, в Україну лізуть.
Дядько 28.08.2015, 21:54 ответить
не відкрию секрету якщо скажу що біженці в нас уже живуть і їм тут не подобається вони розглядають Україну як транзитну країну а на рахунок квот хай приймають Україну у Евросоюз а потім говорять про них .чому б не приймати християн з Сирії та Іраку як це робить Словаччина... а взагалі новина має провокаційний характер у нас близько мільона біженців з Криму та Донбассу країна сама потребує допомоги....
Комментарий удален
не извольте сомневатся.они у нас будут всенепременно.нам это точно не надо.
Правильной считаю идею американского политика который предложил построить отдельное государство для беженцев . У них другая культура, религия, другие взгляды на жизнь. Нужно немедленно строить отдельное государство, а Украине нельзя поддаваться на такие условия, когда парни гибнут в АТО, иностранцы в основном себя очень вызываюче ведут, нагло, им наплевать на нашу культуру, религию и т.п. Рейды по рынкам, по квартирам где они живут, по обменникам, а то они уже многие нелегальные обменники пооткрывали, а в Одесе иностранцы с рук торгуют, в то время когда украинцы за рубежом :- сельхозработы, стройка, ухаживание за 90- летними .
Нико 28.08.2015, 21:34 ответить
А вот Яйцескок отдаст еще таможни в управление иностранцам и тогда завезут сюда пол-Африки со спидом и прочими болячками, чтоб мы повыздыхали быстрее.
Lehrer 28.08.2015, 21:59 ответить
Где они будут работать? Где они будут жить? На какие деньги Украина будет их расселять? И главное: зачем нам это надо, учитывая, что в стране идёт истощающая война??
Алена 28.08.2015, 21:31 ответить

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.