Нагадати пароль | Реєстрація
Четвер, 28 березня 2024
Найкращі детективи світу

Новини каналу Суспільство

Вибрати дату
RSS

Село ромів повстало проти циганського барона на Закарпатті

9 жовтня 2015, 22:45

Циганські розбірки  в таборі. Закарпатський барон вбив юнака та разом із синами кинувся тікати з України. У цей час обурені роми підпалили його будинок. Мешканці табору кажуть: Калман Лакатош володіє зброєю, торгував наркотиками та навіть мав своїх рабів. Щодо титула - то люди переконують - він його собі просто присвоїв. Історія затримання та вражаючі факти, які спливли про кривавого рома.

Ціле село ромів повстало проти циганського барона на Закарпатті. Люди роками терпіли знущання, здирництво, катування, але останній випадок шокував усю Україну! Чоловік холоднокровно просто на вулиці розстріляв з автомата 18-річного хлопця. А все тому, що Корчі - саме так звали жертву - посварився з сином барона. Юнака буквально зрешетив розлючений ром.

- Вошла в таз и в живот. Все там раскурочила, какие-то пацаны в машину кинули и повезли.

Лікарі намагалися врятувати хлопця.

Юрій Головчак, керівник Мукачівської районної лікарні:

- Куля, яка проходила, зачепила органи малого тазу, товстий кішківник. Була відірвана частина товстого кішківника. В порожнині знаходилось до 4 літрів крові. Нажаль, хлопчик 97-го року народження помер на операційному столі.

За годину після страти юнака у селі розпочалася справжня вендетта. Невідомі закидали маєток барона коктейлями Молотова, більше того, люди не пускали рятувальників гасити оселю, поки та повністю не згоріла. Вогонь знищив і усі машини рома.

Балдуї, сусід:

- Страшное было зрелище - не ну смотрите. И здесь, и там все было в огне.

Та зі справжнього вогняного пекла встигли вибігти четверо чоловіків. Змучені, вони твердять, що були у рабстві у барона. Той їх катував - підвішував за руки та морив голодом.

Михайло, постраждалий:

- Вішали мене, били.

- Як вішали?

- Отак.

- Покажи, синку, які плечі маєш. Позирайте. А тут нога поламана. А тут собаки їли.

Андрій Горват, мешканець м. Мукачева:

- Это вообще невозможно было терпеть. Это годами продолжалось. Не только он мукачевский табор держал, а всех - поедьте, постпрашивайте. Со всех нужно было по 200 гривень. Еще ребенок в животе, а уже на деньги ставил. Понимаете? В каком мы году живем?!

Куди ж подівся барон та його родина? Правоохоронці з'ясували - вони намагаються втекти з країни. Тож рушили наздоганяти утікачів.

Михайло Петрищев, перший заступник керівника Мукачівського МВ міліції:

- Був введений план перехват, і підозрюваний був затриманий у селі Іванівці Берегівського району. Проводяться слідчі дії. Документується їх причетність до даного злочину. Встановлюються свідки і очевидці даної події.

Нині селяни вимагають, аби барона разом із його родиною суворо покарали. Кажуть, якщо того випустять - влаштують самосуд. І готові усім табором - а це 7 тисяч осіб - рушити до Києва. У вбитого ж 18-річного юнака лишився маленький син. А дружина вагітна другою дитиною.

Євген Соломін, Олексій Лабунець
Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
Он не барон, а цыганский "янык"! Таких козляр только п'УТИН может приютить
Черкиз 09.10.2015, 22:54 ответить

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.