Нагадати пароль | Реєстрація
Субота, 20 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Новини каналу Суспільство

Вибрати дату
RSS

Європейці два роки будуть допомагати Фіскальній службі

9 лютого 2016, 23:47

Фіскальна служба України презентувала проект "Твінінг". Він передбачає, що провідні фахівці з Німеччини, Польщі та Литви допомагатимуть нашим податківцям та митникам реформувати галузь та викорінити корупцію. На все про все у них є два роки.

Цей пасажирський вагон розібраний майже до трісок. Так оперативники СБУ показують, на які хитрощі йдуть контрабандисти, щоб обдурити митників.

- Обнаруживаем тайник. Ниши приблизительно глубиной 25 см, шириной до 2 метров. В этих нишах могут провозить - если польский вагон, на Польшу - сигареты.

СБУ та митники знову оголосили боротьбу з нелеґальним товаром. 

- В соседнем купе мы видем продолжение этого тайника.

А це вже інше оперативне відео. У Дніпропетровську четверо митників систематично вимагали гроші від підприємців за безперешкодне оформлення вантажів через кордон. Їх спіймали "на гарячому" - на хабарі. Спецслужби вилучили чимало грошей, техніки та документів. Проти здирників порушили кримінальне провадження.

Роман Насіров, керівник ФСУ:

- Наша з головних задач - зробити так, щоб не було старих кадрів, незрозумілих, неблагонадійних, непрозорих. 

Нові кадри вирішують усе. Їх ретельно перевіряють та відбирають за конкурсом. Це головний крок до реформування Фіскальної служби в межах проекту "Твінінг". В перекладі на українську означає "Подвоювання". Тобто українські податківці та митники перейматимуть реформаторський досвід Німеччини, Польщі та Литви - як ефективно подолати хоча б дрібну контрабанду й корупцію.

Арунас Адоменас, керівник митного департаменту Литви:

- У них Україна може чимало запозичити. З Польщею Україна має спільний кордон. Німці мають досконале закодавство в цій галузі. Польща, Литва - як ви знаєте з історії, пройшли неабиякий шлях трансформації й відродження економіки в стислі терміни. Так само, запевняю вас, можна подолати корупцію. Але процес - нелегкий і тривалий. Литві знадобилося 25 довгих років.

Окрім протидії корупції, планується змінити митні процедури та законодавство за прикладом країн Євросоюзу, а також впровадити сучасні інформаційні технології. Вже незабаром поліпшення на митниці відчують великі платники податків - провідні компанії України. Передусім для них спростять митний контроль.

Роман Насіров, керівник ФСУ:

- Это компании, которые растаможивают сырье, материалы для себя, появляются компании, они могут быть не однодневки, они могут быть однонедельки, одномесячники, компании, которые пришла, растоможила, продала на частных предпринимателей, и фактично ее бросили. Досі такі схеми використовують.

До таких підозрілих компаній-одноденок буде особлива увага. Тим більше, ці бізнесмени найчастіше працюють під прикриттям самих митників. Зруйнувати корупцію й покликали в Україну німців, поляків та литовців. Вони обіцяють зробити це за два роки.

Геннадій Стамбула, Андрій Дзюбенко
Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
Интересная информация по Твиннингу. Это - не новость. Оперативники СБУ - занимались бы и исполняли свои прямые функции, а не парились бы вместе с пограничниками со времён союза ( тройная статистика ). Насиров - красава, "- Это компании, которые растаможивают" ( возможные варианты: растамаживают, розтоможивают, раз - чего- то ещё там, оформляют или размещают в таможенный режим или проводят таможенную очистку и ...) каждый выберет своё. С сентября, даже, прошлого года так и не открыл ни ТК ни других печатных материалов.
Вряд ли это была прямая речь руководителя таможенного департамента Литвы. "Досконале" законодательство Германии в этом поле - тоже вопрос.
Ну, а текст всего составили 2 чудака на букву М ( Стамбула и Дзюбенко) ( ала недоТурок и полу-Дятел или Клюв)
Assessment: In for a penny, in for a Pound, ( Взялся за гуж - сходи в душе, или "назвался груздем - полезай в кузов).
Короче, перцы берётесь о чем-то писать - должны знать тему, суть вопроса и возможные последствия писанины.
Материал - полное ... Единственное сообщение, и то не новое - будет Twinning. (Прямо удвоитель) А может клонирование? Или раздвоитель?
Надоело писать. Должно быть понятно и так.
Алекс 10.02.2016, 00:47 ответить
Все хорошо, а кто вернет деньги в казну с незадекларированных доходов чиновников за прошлые 20 лет ?
Алекс 10.02.2016, 00:06 ответить

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.