Нагадати пароль | Реєстрація
Четвер, 28 березня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Головний свідок"

Вбивства через ненависть

18 квітня 2015, 18:16
Дата ефіру/події: Субота, 18 квітня 12:00

Столичні правоохоронці розповіли причини жорстокості маніяка з Узбекистану. У березні у Києві сталися два жахливих убивства зі згвалтуванням. Був замах і на третю жертву, та їй пощастило вижити. Саме вона й допомогла затримати злочинця. Загалом від початку року в Україні, Росії та Узбекистані нелюд убив 10 жінок.

Столичні правоохоронці розповіли причини жорстокості маніяка з Узбекистану. У березні у Києві сталися два жахливих убивства зі згвалтуванням. Був замах і на третю жертву, та їй пощастило вижити. Саме вона й допомогла затримати злочинця.  Загалом від початку року в Україні, Росії та Узбекистані нелюд убив 10 жінок.

- Она шла, вот так шла.

- На вас?

- Нет. Туда шла. Когда подошел сзади, оставался шаг, достал ножик, ну два шага.

Це слідчий експеримент. Вбивця демонструє, як нападав. Був ранок 4-го березня. Киянка вигулювала пса. Та чотирилапий господиню не врятував.

- Просто вопрос задал: собака не кусает ваша? Она посмотрела, и я сразу в сердце.

Ударів було кілька, в область серця. Згодом виявили - жінку ще й згвалтували. Також загибла залишилася без телефону та прикрас.

За два дні - ще одна жертва. 76-річну жінку злочинець убив на цій стежці, потім 20 метрів тягнув до кущів, де зґвалтував.

Знайшли нелюда завдяки продавщиці квітів. З нею нападник розправитися не встиг, лише поранив і пограбував. Постраждала добре запам'ятала його обличчя, тож в оперативників з'явилася зачіпка.

Олександр Терещук, керівник ГУ міліції м. Києва:

- Затримали його безпосередньо під час того, як він сидів у кафе, відпочивав і пив пиво. Встановили - 5 вбивств скоєно в місті Москва, це з січня місяця. Жінок. Крім цього, 3 вбивства своєно в Узбекистані, і два вбивства і замах на вбивсвто - у Києві.

Затриманий родом з Узбекистану. За вбивства його судили не раз. Останнє покарання відбував в Російській Федерації і був звільнений наприкінці листопада 2014-го.

Олександр Терещук, керівник ГУ міліції м. Києва:

- 4 рази судимий. Загалом суд йому, значить суд загалом встановив йому 38 років. Хоча віку йому 41 рік. Звільнявся по амністії.

У скоєних злочинах чоловік зізнався. І додав: що вбивав, не шкодує.

Олександр Терещук, керівник ГУ міліції м. Києва:

- Мотив вбивства - реально спілкуючись з ним, з цією нелюддю - це просто ненависть до жінок із дитинства.

Формують таку злочинну поведінку брак любові у дитинстві та сімейна жорстокість. Знущаючись над дівчатами, чоловік самостверджується. За дитячі кривди мститься жінкам та пенсіонеркам. Злочини повторюються, коли маньяк розуміє, що може уникнути покарання або відбути його не повністю.

Олена Хаустова, психіатр:

- Перестроить свою модель поведения он как минимум не смог, как максимум - не захотел. Поэтому дать гарантию, что какой-то маленький срок - и не повториться опять, мы не можем.

Слідчі продовжують збирати докази злочинів серійного вбивці. Однак вже зараз кажуть - найімовірніше, маніяк проведе за гратами решту свого життя.

Тетяна Коваль, Ірина Винокурова, Святослав Мелешкін, Андрій Грищенко

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.