Нагадати пароль | Реєстрація
Четвер, 25 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Головний свідок"

Чи реально розшукати загублене у місті-мільйоннику?

23 травня 2015, 14:18
Дата ефіру/події: Субота, 23 травня 12:00

Загубив - не плач, знайшов - не тішся. Так каже народна мудрість. Певно, передбачає, що знайденого гаманця, документи чи іншу річ треба віддати власникові, а втрачене обов'язково хтось поверне.

Громадський транспорт, заклади харчування, сквери. Тут чи не найчастіше одні гублять речі, а інші - знаходять їх. У столиці працює кілька бюро знахідок.

Тамара Андріївна допомагає повернути загублене в Метрополітені. Свою роботу любить.

Тамара Колч, старший комірник бюро знахідок в Метрополітені:

- Завтра я можу бути пострадавша. Потрібно до людей відноситися так, як хочете, щоб до вас відносились.

Її обов'язки - вести облік загубленого, зберігати його півроку та видавати на вимогу власника. Проте жінка робить більше - бувало, навіть висилала речі поштою, якщо власник не міг приїхати. А ще сама розшукує забувак.

Тамара Колч, старший комірник бюро знахідок в Метрополітені:

- Мужчина взагалі з Житомира приїхав через пенсійний. У нього було пенсійне посвідчення, я туда в Житомир передзвонла, мені сказали його домашній телефон, і він говорить - я приїду.

Кондитерка за фахом перекваліфікувалася на Шерлока Голмса 7 років тому. Щоби повернути речі, використовує будь-яку нагоду.

- Якщо впізнали взуття - приходьте, ми віддамо вам. Все тут - і футболочка, і спортивний костюм.

Такого добра в шафі кілька комплектів. Ще є жіночі сумки, кілька гаманців, парасоля, капелюх, навіть планшет і DVD. Речі залишаються в бюрі знахідок 6 місяців, потім - цінне продають, дріб'язок - знищують. Кожна доба зберігання коштує роззяві майже 3 гривні. Найбільшу суму заплатив власник загубленої валізи - 200 гривень. А в цій шафці знайденого значно менше.

- Фіксуються усі знайдені речі, коли вони згубилися, хто їх знайшов.

Наразі тут медична книжка та паспорт жителя Донецька Ковальова.

Ірина Данильченко, керівник відділу тролейбусного ремонтно-експлуатаційного депо №1:

- Згубив у тролейбусі на 45 маршруті, як я не змогла його знайти. Телефонувала тут і по місцю роботи, але по місцю роботи перепосилають ще кудись, ще кудись.

Часто, каже Ірина Данильченко, до неї потрапляють заплічники школярів.

Ірина Данильченко, керівник відділу тролейбусного ремонтно-експлуатаційного депо №1:

- На якійсь зупинці по маршруту 45-му школярик якийсь забувся чи загубив портфеля з бутербродами. Порхання дуже велике знайти цього портфеля і бутерброди знайти.

- Щоб речі та власники швидше знайшли одне одного, варто книги підписувати, а у гаманці, рюкзаку, пакеті носити аркуш зі своїм номером мобільного. Перевіримо, чи спрацює: залишаю візитівку у книзі й гублю її. Цікаво, чи повернеться вона до мене до виходу сюжету в ефір - за два дні?

Шанси знайти загублене є і без спеціальних бюро. Якщо вірити правилу шести рукостискань. Відповідно до теорії, дві будь-які людини на планеті знайомі через п'ятьох інших людей.

Рівнянин Сергій Мальчевський певен - це працює. Він допомагав розшукати власницю знайденого в столиці гаманця. Зареєстровано її у Рівному.

Сергій Мальчевський, житель Рівного:

- Дали адресу, по яій потрібно було сходити і сказати людям, що от документи знайдені, передайте своїм родичам чи дочці, чи хто, щоб вони підійшли у Києві за такою-то адресою, забрали ці документи.

За потрібною адресою Сергій навідувався кілька разів. Каже - нічого, що довелося відкласти свої справи. Бо сам був у схожому становищі, і вдячний іншим за допомогу.

Сергій Мальчевський, житель Рівного:

- Коли тільки в життя почали входити мобільні телефони, то перший телефон - це була моторолка Т2288 - я губив 4 рази, і 4 рази він до мене повертався.

Виявилося, документи, які допоміг повернути Сергій, викрали разом із гаманцем. Гроші забрали, а непотрібне викинули.

Юлія Мусташ, керівник відділу ГУ міліції Києва:

- Коли вони вчиняють таку крадіжку, здебільшого вони гаманці викидують, будемо казати, скидують на підлогу.

- На цьому місці ми зумисне залишили книгу з надією, що її повернуть. Але не склалося. Хоча, хто знає. Можливо той, хто її знайшов, спершу вирішив прочитати.

Тетяна Коваль, Андрій Мартищенко, Олег Мацкевич

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.