Нагадати пароль | Реєстрація
Вівторок, 16 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

У Вінницькій області арештований мер Немирова за хабарництво

1 липня 2010, 11:09
Дата ефіру/події: Четвер, 1 липня 11:09

Мера райцентру Немирова заарештували на Вінничині. Йому інкримінують отримання хабара. За інформацією правоохоронців, чиновник за гроші мав віддати в оренду землю. Ціна питання - два мільйони гривень.

Затримання міського голови викликало резонанс у Немирові. Мешканці районного центру збирають підписи на підтримку свого очільника. А сама справа обростає новими фактами, що різняться між собою.

Сергій Григорчук, перший заступник керівника ГУ МВС України у Вінницькій області:

- Високопосадовець за виділення земельної ділянки підприємцю в оренду з подальшою приватизацією запросив кошти в сумі два мільйони гривень. Під час отримання хабара, високопосадовець був затриманий на робочому місці. Сума хабара вилучена.

Ось таку інформацію оприлюднили правоохоронці. Однак очевидці стверджують: затримання відбувалося в кабінеті приватного нотаріуса. Та й сам Віктор Качур знаходився там як друг керівника підприємства, котрий продавав півтора гектара території збанкрутілого підприємства "Райагромаш".

Вадим Спиридонов, адвокат затриманого:

- Насколько мне известно, поскольку он не мог присутствовать в момент проведения сделки, он позвонил своему другу - Качуру. И сугубо по-дружески попросил посмотреть. Проверить, чтобы там было все в порядке, поскольку он был за границей. В этот момент Качур действительно выполнял просьбу как хорошего приятеля, и никаких полномочий, как "міський голова", он не выполнял.

Олександр Борін також знаходився в кабінеті нотаріуса під час передачі коштів. Але він у справі проходить як свідок. З присутніх затримали тільки міського голову.

Олександр Борін, свідок:

- На моє переконання, тут немає складу злочину, тут немає в чому звинувачують Віктора Миколайовича у прийнятті хабара. Ці кошти були передані мені як представнику продавця. Я ці кошти мав віднести в банк і положити на рахунок "Агромашу" як інвестиції. Як це представляв покупець, як інвестиції в підприємство. Але зробити цього я не зміг.

Правоохоронці справу коментують досить "скупо". Мовляв, земля, на якій розташований "Райагромаш", - власність міста. Тому й "підключили" Качура. Відтак, і сума мільйон 850 тисяч гривень є платою за позитивне розв'язання питання.

Сергій Григорчук, перший заступник керівника ГУ МВС України у Вінницькій області:

- Ця земельна ділянка, на якій розташовані будівлі збанкрутілого підприємства, належала даній фірмі, керівник якої разом із міським головою… ну, він є подільником, і вони разом з міським головою розробили цю схему отримання грошових коштів.

Голова правління "Райагромашу" з таким формулюванням не погоджується.

Віктор Качур, голова правління "Райагромашу":

- Какая земля? Здесь забор. Какая земля? Цех продается. Потом, эта делянка передается покупателю. Все. Где криминал? Вы что, с ума сошли? Меня никто не хочет слушать.

Спірні питання резонансної справи правоохоронці не коментують - посилаються на таємницю слідства. Тим часом, Віктор Качур перебуває в ізоляторі тимчасового утримання. Обласна прокуратура порушила проти нього кримінальну справу.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
Комментарий удален

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.