Нагадати пароль | Реєстрація
Четвер, 18 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Мешканка Луганська стала жертвою поштового шахрайства

28 липня 2010, 12:09
Дата ефіру/події: Середа, 28 липня 12:09

Вам безмежно поталанило, ви володар, призер, переможець, одне слово - щасливчик! Купіть дрібничку - і заберіть свою купу грошей! Та якби все було так просто. Мешканка Луганська, приміром, виграла 80 тисяч гривень, а отримати не змогла. Про те, що її розвели у черговому "лохотроні", дізналася від журналістів.

Людмила Никандрівна, мешканка м. Луганська:

- Я заказала суперкомплект кухонный. Были в рекламке приличные полотенца. Вот полотенца - перекошенные куски материи, фартушек, рукавички. Всё это - 228 грн.

Ось такі замовлення пані Людмила робила останні півтора року. Двічі на місяць. Чи то сервіз, чи то білизна. А все тому, що за умовами акції найактивніший клієнт поштового магазину отримував вісімдесят тисяч гривень.

Людмила Никандрівна, мешканка м. Луганська:

- 1 января 2009 года по последний месяц я тратила 400 - 300 гривен, 250 гривен последний, 4 месяца не было средств - делала на 100-200 грн. Я старалась очень щепетильно, иногда два раза в месяц присылала, брала в помощники знакомых. Говорю, закажи что-нибудь у меня, денежек нет, не хватает - и они участвовали.

Старання пенсіонерки ніби справдилися. Почали надходити листи із спокусливим текстом: ви виграли, ви призерка, ви єдина власниця грошей. Чекати на чек жінка не схотіла, і приїхала у Київ. Зафіксувати цю подію щасливиця запросила журналістів "Свідка". Ми намагалися втлумачити, що це "лохотрон", але вона не вірила. Довести це вирішили на місці.

Олександр Дем’янчук, кореспондент:

- Мене звати Олександр Дем'янчук, телеканал НТН. Ми зараз під вашим офісом, і з нами ваш призер на 80 тисяч. Яким чином можна так зробити, щоби жіночка гроші отримала? Можна це зафіксувати?

- Прийдіть до охоронця, офіс 306.

Зрозуміло, до офісу знімальну групу не пустили. Телефоном порадили надіслати офіційний запит на гендиректора. За очікуваним призом Людмила Никандрівна пішла сама. За годину повернулася у відчаї.

Людмила Никандрівна, мешканка м. Луганська:

- Мне говорят, 30-го была комиссия, и вы не в призёрах. То есть, вы не выиграли ничего. Более часа была там я, просила встречи с директором, с главбухом. Они говорили, что их нет, кто-то уехал в отпуск. В общем, я ещё стояла в коридоре.

Такий собі поштовий "лохотрон" - спільна робота юристів та психологів, кажуть у міліції. Знайти правди дуже важко. Тому радять людям уважно читати умови акції. А ще краще - залучити знайомих правників.

Володимир Поліщук, керівник відділу ГУ міліції м. Києва:

- Все прописано. Ви переплатили 250 грн., ви отримали годинник або ще щось - тобто, людина отримала певні матеріальні цінності, тобто, цивільно-правові стосунки відбулися. Тому працівники міліції вивчають, але в більшості випадків відмовляють у кримінальній справі і направляють людей до суду.

Та, як свідчить практика, і суд - не вихід. Дурисвіти мають толкових юристів, котрі не дозволять своїм годувальникам програти справу. Єдина порада - не спокушатись на подібні акції. Якщо ж ви отримали такого папірця з чималим виграшем, просто викиньте його на смітник.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.