Нагадати пароль | Реєстрація
Четвер, 28 березня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

У Кременчуці 42-річну матір звинувачують у схилянні до жебракування дітей

29 червня 2011, 14:59
Дата ефіру/події: Середа, 29 червня 14:59

У школі канікули - гайда в жебраки! Аби підзаробити під час літнього відпочинку в Кременчуці, першокласниця вийшла працювати на вулицю. Спочатку шестирічна дівчинка просила милостиню разом із матір'ю, а згодом та почала відправляти дитину на заробітки саму.

"Вкрали гаманця! Нічим годувати дітей!" - короткий напис на аркушеві з власного шкільного зошита шестирічна Даша тримала три години. За цей час зібрала 20 гривень. Та несподівано одна з перехожих упізнала в маленькій жебрачці свою ученицю. Вчителька одразу викликала правоохоронців.

Олег Головаш, керівник відділу Автозаводського РВ міліції в м. Кременчуці:

- Саме на цьому місці співробітники міліції виявили неповнолітню дівчинку, яка займалася жебрацтвом. Вона тримала напис про допомогу, щоб люди дали пожертву. Як пояснила дівчинка, даний напис їй зробила мати, посадила на даному місці, щоб отримати певні кошти.

42-річну матір у кримінальній міліції, як виявилося, вже добре знають. Із шестирічною донькою та трирічним сином приїхала до Кременчука з Росії. Без роботи, без грошей жінка наважилася на відчайдушний крок.

Алла Коваленко, керівник служби у справах дітей Автозаводської районної ради м. Кременчука:

- В минулому році залишила двох своїх малолітніх дітей на території будинку дитини, мотивуючи тим, що складне матеріальне становище, немає грошей. Вона їх залишила. По акту кримінальної міліції вони були влаштовані до Кременчуцького будинку дитини, і там перебували на протязі чотирьох місяців.

Роботу знайшла, чоловік кошти вислав, родина возз'єднується, вже і квитки до Москви придбала. Жінці правоохоронці повірили, дітей віддали. Та малеча знову в притулку. А безробітна мати виправдовується - гаманець зі всіма грошима вкрали.

Мати дівчинки:

- Когда украли деньги у меня. Утром я проснулась, и я не знала, чем кормить детей. Вообще не было денег. Ну, то, что оставалось - чай, печенье, я им утром дала в 9 часов, и мы где-то в пол-одиннадцатого - одиннадцать пошли на базар, сели и начали просить милостыню.

Маленька помічниця матір захищає. Запевняє: йти на ринок та її не змушувала. Дівчинка, мовляв, сама напросилася. Поки ненька вкладала молодшого братика спати, взяла табличку і пішла.

Даша, донька затриманої:

- Ванька спал на тихом часу, а мама ж не может самого его оставить. Я пошла сама.

- А на что вы деньги потратили?

- Мы купили картошки и сварили супчика. Мама у меня хорошая, добрая. Она меня любит. Она мне на ночь книжки читает.

Мати дівчинки:

- Может, кто-то думает, что просить милостыню это так… Я первый раз в жизни сидела. Мне было так стыдно, я хотела сквозь землю провалиться. Прям рыдала. Как это стыдно. (Плачет) Я обещаю, что больше туда никогда не пойду, как бы мне плохо не было. Просто я себе представить не могла, чем это может закончиться.

Та словам горе-матері правоохоронці вже не вірять. Проти жінки порушили кримінальну справу за експлуатацію дітей.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
Комментарий удален

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.