Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 29 березня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

На Буковині лідер секти тримав співмешканку на ланцюзі й розбещував неповнолітніх

14 липня 2011, 12:53
Дата ефіру/події: Четвер, 14 липня 12:53

Лідер секти тримав рабинь, не пускав дітей до школи та морив голодом хворих. Усе це відбувалося на Буковині. Восени торік жінка з цієї релігійної організації навіть померла після пологів, бо знесилилася через тривалий пост. Тоді головного сектанта до відповідальності не притягли. Натомість, порушили кримінальну справу тепер: виявилося, що він розбещував неповнолітніх і тримав свою співмешканку на ланцюгові.

Сусід сектантів Йосип Семенович розповідає: жили вони відлюдькувато, з селянами не спілкувалися, друзів не мали. До секти належало кілька родин, про свої вірування вони не розповідали, на подвір'я нікого не пускали: ані міліцію, ані медиків.

Йосип Семенович, сусід сектантів:

- Я думав, що це станеться, і мені здається, що село чекало цього всього. Я не здивувався, що його заарештували. Вони не виходять, жінка, яка приїхала років 15 року з Кіровограду - я лише раз її бачив за ці 15 років.

Сектанти мешкали в селі Котелевому. Діти до школи не ходили, вчителі приносили їм завдання додому. Багато розповідати односельці бояться, кажуть, члени релігійного угруповання їм не раз погрожували. Сільський голова говорить: не раз намагався поспілкуватися з лідером громади, але марно.

Володимир Трипадуш, сільський голова Котелевого:

- Ми не могли потрапити в те помешкання, любими способами ми старалися уговорити Лисака, що ми хочемо подивитися, як у вас побутові, як у вас діти утримуються, однак, відповідно до Конституції, помешкання недоторкане, і дальше наші дії зупинялися на тому етапі.

Коли ж стало відомо про вагітність неповнолітньої дівчинки, яка мешкала в будинку духовного лідера гурту, там провели обшук. З'ясували: в оселі жило 25-ро людей. Серед них 14-ро дітей ватажка громади, офіційна дружина, співмешканка та неповнолітня коханка.

Валерій Склянов, керівник управління УМВС України в Чернівецькій області:

- Мы говорим о розбещенні неповнолітніх, вступлении в половую связь с неповнолітніми, а быстрее всего будет еще и с малолетними. В процессе обыска был обнаружен еще один состав преступления, когда одна из сожительниц этого руководителя была прикована цепью к кровати, то есть, мы говорим об ограничении свободы лиц.

Затриманий пояснив свої дії просто: прикував її ланцюгом, щоби не втекла. Жінка підтверджує: хотіла піти з секти.

Олег Попов, заступник керівника УМВС в Чернівецькій області:

- Неповнолітніх дітей було прийнято рішення обласною владою, було вилучено, направлено до дитячої лікарні, де проводиться комісійне обстеження, і будуть з'ясовані обставини, чи було у відношенні них вчинені неправомірні дії з боку дорослих осіб.

Нині лідер секти в ізоляторі тимчасового тримання. Проти чоловіка порушили кримінальну справу за розбещення неповнолітньої та позбавлення волі людини. Але правоохоронці впевнені: під час розслідування знайдуть нові факти його злочинної діяльності.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.