Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 29 березня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Судді-коляднику Ігорю Зваричу оголошено вирок

21 вересня 2011, 14:50
Дата ефіру/події: Середа, 21 вересня 14:50

Таки оголосили вирок легендарному судді-коляднику Ігореві Зваричу. Його зачитували протягом 12-ти годин. Про невеселу долю найвідомішого судді України.

Ігора Зварича затримали наприкінці 2008-го за звинуваченням у хабарництві - тільки за три місяці набрав підношень на мільйон гривень. Гроші з його будинку виносили мішками - майже 2 мільйони доларів. Під час обшуку в будівлі апеляційного суду Зварич влаштував шоу. Звинуватив працівників прокуратури у знущаннях.

Ігор Зварич, екс-суддя:

- Я просився в туалет, мені сказали, що всі свої потреби я буду тут здійснювати. Саме сюди мені кидали.

Тоді ж суддя поскаржився: працівники прокуратури його побили. Як саме це сталося, слідчі зафіксували на відео (суддя розбігається, б’ється об слідчого, падає и починає стогнати).

Звинувачення у хабарництві суддя відкинув. Пояснення були різні. Найоригінальніше з них одразу стало відомим кожному українцеві анекдотом.

Ігор Зварич, екс-суддя:

- Ну є в українців така привичка - засіювати новий кабінет, коли приходиш. Хто копійками, хто гривнями, а хто і доларом.

Невдовзі суддя-колядник з інфарктом опинився в лікарні, звідки втік. Коли за чотири місяці був затриманий на горищі власного будинку, заявив, що його викрали невідомі та вимагали викуп, але тільки-но відпустили. В суді Зварич тримався спокійно. Журналістів відверто ігнорував.

Вирок судді Любашевському, який виступав посередником Зварича, - 5 років позбавлення волі. Львівському ж коляднику дали майже на повну.

Владислав Дев’ятко, суддя Оболонського суду м. Києва:

- За сукупністю злочинів шляхом поглинання більш суворим покаранням менш суворого - остаточно визначити Зваричу Ігорю Степановичу покарання у вигляді 10 років позбавлення волі із забороною упродовж 3 років займати посади в судовій системі і з конфіскацією всього майна, що належить йому.

Захисники засудженого з вироком не погоджуються.

Станіслав Свєтинський, адвокат:

- Ми просили виправдати. Ми не погоджуємося з вироком, і будемо оскаржувати.

- На якій підставі?

- В апеляційній заяві все буде вказано.

Дружина і син Зварича одразу після вироку втекли від телекамер, і сховалися в кімнаті судді.

Син Ігора Зварича:

- Щастя, здоров'я всім.

Прокурор хоч і просив для хапуги 11 років позбавлення волі, з вироком згоден.

Яніс Симонов, помічник прокурора Оболонського району:

- Це покарання те, яке знайшло своє підтвердження, як на досудовому, так і на судовому слідстві. Я вважаю, що суд впевнено дав йому 10 років, зважаючи на ті закони, які він порушував.

Усе майно судді-колядника має відійти державі. Але чекати, що бюджет суттєво поповниться, не доводиться. Подейкують, усе майно легенди української Феміди вже давно переписане на родичів.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.